Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Care este diferenta intre culori acrilice si in ulei

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Fiecare tip de culoare se distinge prin caracteristicile sale, de la timpul de uscare pana la efectul final creat, luciul si rezistenta. In functie de tehnica pe care o alegi, de preferintele tale, de asteptarile pe care le ai, vei dori sa lucrezi mai degraba cu acrilice sau culorile in ulei. Iti spunem si care sunt diferentele intre acestea, in randurile ce urmeaza. 

Din acest articol vei afla:

  • Acrilicele, culorile incepatorului?
  • Diferentele intre cele doua tipuri de culori - acrilice si ulei 
  • Pretul face diferenta? 

Acrilicele, culorile incepatorului?

Cei care abia se initiaza in acest domeniu primesc adesea recomandarea de a incepe exersatul in ale pictatului cu acrilice. Nu ca ar fi interzise, insa pentru cei abia initati se lucreaza mai usor cu acrilice, datorita consistentei acestora. Cu toate acestea, depinde si de indemanarea fiecaruia si de alti factori. 

Pe de alta parte s-a si creat acest mit, conform caruia numai cei experimentati lucreaza tablourile folosind culorile in ulei.

Diferentele intre cele doua tipuri de culori - acrilice si ulei 

O diferenta notabila intre cele doua tipuri de culori se refera la durabilitatea lor. Culorile in ulei au tendinta de a se ingalbeni si, pe masura ce trece timpul, intensitatea nuantelor scade. Iata cum culorile acrilice au teren castigat, pentru ca in cazul lor acest lucru nu se intampla. 

De asemenea, din punct de vedere al timpului de uscare vorbim din nou de diferente. Timpul de uscare este diferit si acest lucru poate influenta termenul de finalizare al unei lucrari. Culorile acrilice se usuca mai rapid fata de cele in ulei. Explicatia este simpla si anume uleiurile nu sunt la fel de volatile. Desigur, timpul de uscare depinde si de cat de gros este stratul aplicat, printre altele, sau mediul in care este lasata pictura sa se usuce. Depinde numaidecat si de tipul de culoare folosita. Acum avem si explicatia faptului ca incepatorilor li se recomanda culorile acrilice, pentru a nu astepta mult pana la finalizarea unei lucrari. 

Nu in cele din urma amintim si despre colorit, un alt aspect care face diferenta intre culorile acrilice si culorile in ulei. Cele din urma contin o cantitate mai mare de pigment, culorile sunt mai bogate si intense, insa se intuneca mai mult dupa uscare. Totusi au ceva special si anume culorile sunt lucioase, ceea ce acrilicele nu au cum sa reproduca. Poate fi insa aplicat vernis (lucios) pentru a mentine pictura intacta si a avea stralucirea specifica. Aici ar fi de explicat de asemenea ca timpul de aplicare a unui vernis la o pictura in ulei este de 6 luni pana la un an. Cu alte cuvinte ai ceva vreme de asteptat pana cand poti face asta. 

Pretul face diferenta? 

Desigur ca si pretul celor doua tipuri de culori este diferit, dar poate nu acest aspect te intereseaza cel mai mult. Tine cont si de cum se comporta culorile, cum le poti sterge de pe ustensile spre exemplu. La culorile in ulei ai nevoie de terebentina sau alte produse specifice pentru curatare. 

Acceseaza magazinul nostru online si alege culorile dorite, avem disponibile o paleta larga de nuante.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate