Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Iata de ce sa pictezi mandala - simboluri, semnficatii si o activitate creativa interesanta

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Numita de asemenea pictura cu puncte, pictura mandala ocupa un loc special la Pictorul Fericit. Acum aveti posibilitatea de a comanda picturi noi din aceasta categorie, inspirate din model floral si stelar. 

Din acest articol veti afla: 

  • Ce este mandala 
  • Ce este pictura mandala 
  • Cum sa pictezi usor si practic 
  • Ce este mandala 

    O diagrama circulara - despre asta vorbim cand spunem mandala. Asta la prima vedere, pentru ca in fond este un simbol. Traducerea sa din sanscrita ar fi despre cuvantul cerc. Prezenta in hinduism si budism, acest simbol este mai complex decat am crede. Poate avea si interpretarea faptului ca viata este ciclica sau poate reprezenta chiar universul si echilibrul mental si spiritual. Daca ati observat, la orice mandala punctele periferice sunt la aceeasi distanta de centrul cercului. 

    Simetria este definitia de baza a mandalei si de aici deriva diverse alte semnificatii. Mandala poate fi drumul complet, roata vietii, starea interioara in echilibru si armonie. O alta poveste a mandalei este ca reprezinta sinele si starea interioara. 

    Ce este pictura mandala 

    Acum ca am definit cat de cat ce este mandala, sa vedem ce este pictura mandala. Se refera la un concept similar cu cel al picturii pe numere si totusi este diferit. Pe panza de bumbac, tratata si colorata in prealabil, troneaza un model, fie stelar, fie floral ca inspiratie de baza, insa derivat din mandala - daca se poate spune astfel. 

    In cazul produselor pe care le veti gasi aici, la pictorulfericit.ro, vorbim despre pictura mandala ca despre un proiect creativ, de tip do it yourself. Doar ca spre deosebire de cazurile in care mandala este cu precizie si greutate pictata manual de la zero, aici este vorba de o schita, de un sablon prestabilit. Practic ai un ghid de mare ajutor, incat tu doar sa decizi ce culoare sa aplici si unde. Atentie, in acest caz nu mai ai numere distribuite pe suprafata panzei. 

    Cum sa pictezi usor si practic 

    Nu exista o regula anume care face din acest proiect unul mai greu sau mai usor. In fond, placerea va fi atat despre a parcurge tot acest drum, cat si despre rezultatul final. Picteaza mandala si bucura-te de relaxarea pe care o presupune tot acest proces creativ. 

    Din ratiuni practice insa, ar fi bine de mentionat ca:

    • Este de preferat sa incepi cu centrul mandalei si sa pictezi tot mai indepartat pana spre marginea acesteia. Alege sa pictezi conturul exterior doar daca stii ca in acea zi nu ai prea mult timp la dispozitie sa investesti in acest proces. 
    • Nu este necesar sa aplici vernis la final, poate doar daca iti doresti sa obtii efectul de glow, lucios. 
    • Fundalul negru este tratat, are culoare aplicata si nu are nevoie de retus. 
    • Seturile noastre de mandala includ 12 nuante, culori acrilice necesare pentru a finaliza tabloul. 

    Acum, cu doua noi modele care sa te incante, cu mandala floare si stea, poti incerca sa iti creezi propria varianta cromatica de mandala. 

    Scrie un comentariu:

    Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate