Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Care sunt cele mai bune pensule de pictat?

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Spune-mi ce pictezi sa iti spun ce fel de pensule ai nevoie. Cam asa s-ar traduce alegerea tipurilor de pensule pentru pictura. Sunt multi cei care se intreaba care sunt tipurile de pensule de pictura de care au nevoie si care sunt unele dintre cele mai bune, din cele mai bune. 

Descopera in randurile ce urmeaza care sunt cele mai bune pensule de pictat, mai multe detalii despre aceste accesorii. 

Din acest articol vei afla:

  • Alege in functie de tipul de pensula 
  • Alege in functie de maner si tip de par 

Alege in functie de tipul de pensula 

Care sunt tipurile de pensule de pictura? Vei gasi adesea si seturi de pensule pentru pictura, cu toate tipurile. Fiecare forma are caracteristicile sale distinctive si cu ajutorul unui anumit tip de pensula vei reusi sa creezi anumite forme, linii, detalii:

Pensula rotundă - este usor sa o recunosti, este cea cu varf rotund si putin ascutit. Pe aceasta o vei folosi pentru a trasa linii subtiri, pentru a contura sau pentru a picta in detaliu, pe suprafata mica. Poti controla foarte bine grosimea liniilor trasate, pentru ca este mai ingusta in partea de sus si mai larga jos. 

Pensula plata - cu firele de par taiate drept, mai lungi sau mai scurte, o astfel de pensula iti este utila cand doresti sa aplici lac spre exemplu sau sa pictezi linii groase ori sa asterni culoare in completare, pe o suprafata mare. 

Pensula Filbert - are o denumire ce ar putea sa te puna in dificultate. Are varf rotunjit, pe margini fire mai scurte. 

Pensula evantai - numita astfel dupa cum sunt dispuse firele de par. 

Alege in functie de maner si tip de par 

Conteaza manerul unei pensule? Da! Un al doilea criteriu este acesta. Va conta grosimea si lungimea manerului, precum si cat de usor lucrezi cu ea. Totodata tipul de par din pensula este o alegere conforma cu ce pictezi - nu doar tehnic, ci concret in functie culorile pentru pictura folosite. 

pensule

Pensule cu maner scurt - ideale pentru cei care picteaza cu precizie matematica, carora le place sa fie cat mai aproape de panza. 

Pensule cu maner lung - preferate pentru a retusa sau a crea detalii mai ales dupa ce mare parte din pictura este realizata. Va permite sa lucrati de la o distanta mai mare fata de panza. 

Sa discutam si despre firul de par al pensulelor. Diferenta nu o vei face in functie de pret. Daca sunt utilizate culorile acrilice recomandarea este de a folosi pensulele cu fir sintetic. Asta pentru ca acestea vor avea o mai mare rezistenta la compozitia chimica a culorilor. Totodata, pensulele cu fir sintetic sunt mai versatile. 

In ceea ce priveste pensulele cu fir natural si aici exista o departajare in functie de ce anume doresti sa pictezi. Pensula cu fir de par de porc este recomandata pentru pictura in ulei, fiind potrivita pentru consistenta vascoasa a culorilor. Pensula din par de veverita este recomandata pentru pictura de acuarela. 

Nu este de omis nici finisajul acestora, spre exemplu cat de bine sunt prinse acestea in accesoriul metalic ce tine toate firele la un loc. 

Ne place sa spunem ca pensulele sunt arma pictorului. Ce ai nevoie vei gasi in cadrul magazinului nostru, pictorulfericit.ro

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate