Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Care sunt unele dintre cele mai frumoase picturi pe numere - ghid de alegere

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Ai ajuns in punctul de a incepe ca hobby sau sa te relaxezi ocazional pictand pe numere. Daca sunt primele tale tablouri, te va interesa sa afli cateva trucuri inainte de a incepe. Este important sa te familiarizezi cu anumite tehnici de lucru pentru a te asigura ca rezultatul obtinut este unul pe masura asteptarilor.  

Pictura pe numere este o activitate frumoasa pentru oricine si te va ajuta sa dezvolti anumite calitati personale precum rabdarea, atentia, respectarea unui plan de lucru. Calitati care, cu siguranta, iti vor fi necesare si in viata de zi cu ci. Totusi, te macina o intrebare cand vezi cate modele disponibile exista: Pe care le aleg?

 

pictura pe numere

 

Din acest articol vei afla:

  • Ce contine un kit de pictura pe numere
  • Cum alegi tabloul potrivit
  • Reguli de urmat cand pictezi pe numere

Ce contine un kit de pictura pe numere

Intr-un kit de pictura vei gasi panza pe sasiu ce este numerotata conform unui model, un set de 3 pensule de diferite dimensiuni si toate culorile necesare pentru completarea spatiilor. Fiecare numar de pe panza corespunde unei culori din set, tu trebuie doar sa te lasi ghidat de ele. Vei lucra cu pensula mare in spatiile de dimensiuni mari, iar pentru spatiile mici si detaliere vei lucra cu pensulele mai mici.

Cum alegi tabloul potrivit

Aici tine cont de strict de ce ti-ar placea tie sa pictezi. Poate iti doresti sa infrumusetezi spatiul cu un tablou floral, poate ai o pasiune pentru calatorii si te-ai indragostit iremediabil de un oras, poate iti doresti un tablou abstract sau un tablou intr-o anumita nuanta predominanta. Nu duci lipsa de varietate in ce priveste picturile pe numere de pe site-ul nostru. 

Tip: tine cont de nivelul la care te afli in pictura pe numere. Daca esti incepator, alege un tablou ce nu contine prea multe detalii mici si complicate. Trebuie sa iti dezvolti dexteritatea, iar un astfel de tablou poate ti se va parea obositor pentru inceput si s-ar putea sa renunti la el. 

Reguli de urmat cand pictezi pe numere

Mentine o postura corecta cand pictezi

Confortul tau primeaza, de aceea, pentru ca experienta lucrului la un tablou pe numere sa fie placuta, este important sa alegi si un sevalet. Daca esti incepator un sevalet de masa este suficient. Pe masura ce devii tot mai bun la asta si poti incepe sa pictezi panze goale, utilizandu-ti imaginatia, este ideal sa alegi un sevalet de podea.

Nu incepe sa pictezi de jos in sus

O regula de baza a picturii pe numere este sa incepi sa pictezi din coltul din stanga sus daca esti dreptaci sau coltul din dreapta sus daca esti stangaci. Astfel, vei avea mereu o pozitie confortabila a mainii si nu risti sa intinzi culorile pe panza.

Aplica inapoi capacul in timp ce pictezi

Dupa ce ai luat o cantitate de culoare pe pensula pentru a completa un spatiu, inchide inapoi capacul culorii. Astfel, aceasta nu se va usca, fiind imposibil sa o folosesti ulterior. 

Incepe cu aplicarea culorilor inchise

Aceasta este metoda recomandata de aplicare a culorilor, de la cele mai inchise la cele mai deschise. Astfel este eliminat riscul de aparitie a erorilor. 

Nu utiliza prea multa vopsea

Asigura-te ca aplici un strat suficient pentru a acoperi spatiu, dar nu prea mult pentru a nu a ajunge in situatia in care sa nu-ti mai ajunga culorile si sa nu poti finaliza pictura. Poti dilua culorile cu o cantitate mica de apa, in special cele inchise, pentru a te asigura ca aplici cantitatea optima. 

pictura pe numere pictorul fericit

Tip: dilueaza culorile pe o paleta pentru pictura, pentru a nu schimba compozitia culorilor din recipiente. Daca la final iti mai raman culori, poti aplica extra straturi. 

Nu te teme sa gresesti

Ca incepator, vei avea tendinta sa respecti delimitarile mult prea strict. Regulile sunt facute sa fie incalcate! Permite-ti sa experimentezi, lasa-te purtat de experienta picturii, aplica in mod relaxat culorile chiar daca depasesti putin conturul. In ce priveste aplicarea de culori acrilice nu poti gresi prea tare, fiindca orice strat de culoare sau margine, poate fi acoperita cu alt strat de culoare, deci lasa retusarile la final.

Curata pensulele

Dupa fiecare sesiune de pictat cu apa calda si sapun! Indicat este sa ai langa tine si un pahar cu apa si o carpa cu care sa stergi pensulele si atunci cand schimbi culorile, astfel incat sa obtii tuse curate, nu nuante combinate.


Spor la pictat!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate