Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tehnici de pictura cu acrilice

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Sunt oameni care iubesc foarte mult arta de a picta. Iubesc culorile, tehnicile, tot ce poate aceasta transmite, dar nu in ultimul rand, rezultatul final. 

Asa cum am relatat si in celelalte articole, pentru unii, pictatul a devenit o pasiune, iar pentru altii, un hobby cu care se relaxeaza in timpul liber. Cert este ca in ambele situatii pictatul sub orice forma deschide orizonturi catre o lume a posibilului, a culorii, a viselor si fericirii. 

Astazi discutam despre pictura cu acrilice, despre care trebuie sa stim cateva lucruri, mai ales daca sunteti la inceput de drum. Inainte de a avea succes intr-o pictura este necesar sa ai o baza solida, iar aici ne referim la tehnicile de pictura. Acestea sunt atat de importante, precum temelia unei case. 

Din acest articol vei afla urmatoarele informatii:

  • Despre tehnicile de pictura cu acrilice 
  • Care sunt produsele de care ai nevoie pentru a realiza o pictura cu acrilice 
  • Sfaturi si recomandari

Despre tehnicile de pictura cu acrilice 

Sunt cateva lucruri foarte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand te apuci de o pictura cu acrilice. Daca tii cont de aceste lucruri, vei realiza ceva inedit, deci cu siguranta nu vei da gres. 

culoare acrilica pictorul fericit

  • aplica substratul. Nu porni sa pictezi direct pe alb. Daca esti la inceput, vei observa ca este putin dificil acest lucru, contrastul fiind unul foarte mare, intre pata mare de alb si culorile vibrante. Aplica un substrat de vopsea acrilica diluata cu apa. Acest substrat va da tonul unei picturi reusite si va crea o legatura cu nuantele vibrante pe care vrei sa le folosesti. Utilizeaza culori acrilice pentru a realiza substratul. Acestea se usuca repede si poti trece imediat la treaba. 
  • crearea texturii. Pentru a crea o textura tabloului pe care il realizezi, poti achizitiona de la noi un set cutite pentru pictura. Daca vrei sa definesti niste linii, foloseste o pensula veche si uscata. Unele persoane mai folosesc spre exemplu si o periuta de dinti pentru a stropi panza. Totodata, textura se mai obtine si din amestecarea culorilor direct pe panza. 
  • Sgraffito. Este o tehnica de pictura prin care suprafata pictata umeda este zgariata pentru a putea expune stratul de dedesubt. Pentru tehnica sgraffito poti utiliza obiecte ascutite sau chiar capatul unei pensule.
  • Vernis final. Vernisul este o substanta lichida menita sa modifice pictura cu acrilice. Acestea pot fi mate sau lucioase. Dupa aplicare formeaza o pelicula de protectie. Aici poti descoperi mai multe vernisuri. 

Vernis

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru a realiza o pictura cu acrilice

Comparativ cu o pictura in ulei, pentru cele cu acrilice nu este nevoie de atat de multe materiale. Ai nevoie de un bloc de desen, de un set de pensule care pot fi aceleasi ca la pictura in ulei, culorile, vase pentru apa si carpe de sters. In cadrul magazinului nostru vei gasi toate produsele de care ai nevoie pentru a realiza o pictura cu acrilice. 

Sfaturi si recomandari 

Inainte de a te apuca de orice pictura sau tehnica, asigura-te ca toate produsele pe care le folosesti sunt de calitate superioara. Este un alt aspect care va face diferenta in ceea ce priveste textura si finalul picturii.

Iti recomandam sa te orientezi catre magazine de nisa, care au o gama larga de produse destinate picturii pentru ca tu sa alegi tot ce ai nevoie. Tine cont de tehnici, de bazele unei picturi si lasa imaginatia sa prinda culoare.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate