Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tehnica picturii in acuarela

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pictura reprezinta una dintre cele mai frumoase forme de manifestare artistice ale creativitatii si ale trairilor interioare umane. Pentru unii, a devenit o pasiune pentru care isi dedica o mare din timp, pentru care au studiat si au exersat enorm pentru a crea adevarate opere de arta, iar pentru altii reprezinta un hobby prin care reusesc sa se descatuseze de toate energiile negative acumulate. 

In prezent, pictura, fie ea si pictura pe numere, este recomandata de catre psihologi, psihiatrii si terapeuti fiindca este considerata o forma de terapie. Prin intermediul sau, te poti elibera de toata incarcatura emotionala, te poti echilibra si iti poti exprima sentimentele. In plus, datorita picturii se poate dezvolta creativitatea si te poti relaxa in acelasi timp.

Din acest articol vei afla urmatoarele informatii:

  • Avantajele utilizarii tehnicii in acuarela 
  • Care sunt produsele de care ai nevoie pentru o pictura reusita?
  • Sfaturi si informatii utile cu privire la tehnica picturii in acuarela

Avantajele utilizarii tehnicii in acuarela 

Una dintre tehnicile extrem de apreciate de pictura este cea in acuarela. Prin aceasta metoda pot fi realizate picturi deosebite, prin care poti reda peisaje sau imagini din realitatea care te inconjoara sau iti exprima latura emotionala sau creativa, concepand lucrari inedite. Oricare ar fi motivul pentru care alegi sa pictezi, timpul dedicat realizarii unei astfel de picturi este extrem de benefic pentru starea ta emotionala si psihica.

Alege sa creezi picturi reusite prin intermediul acuarelelor. Indiferent de stadiul in care te afli - incepator sau avansat, noi iti punem la dispozitie produsele necesare si te incurajam sa pictezi ori de cate ori simti nevoia sa te relaxezi si iti permite timpul. Totodata, prin tehnica picturii in acuarela, culorile folosite se vor combina extrem de rapid impreuna si pot crea o explozie de nuante care se vor intrepatrunde si ii vor da viata ideilor tale.

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru o pictura reusita?

Pentru a-ti da frau liber imaginatiei, ai nevoie mai intai de toate de produsele necesare. De aceea, iti oferim posibilitatea sa alegi de pe site-ul nostru, pictorulfericit.ro, produsele de care ai nevoie pentru a realiza picturi reusite. 

acuarele pictorul fericit

In cazul in care esti incepator, iti sugeram noi ce produse trebuie sa achizitionezi pentru a te putea apuca de pictat. In primul rand, ai nevoie de un bloc de pictura, un set de acuarele, pensule si un vas cu apa.

In al doilea rand, ai nevoie de o paleta pentru a avea la indemana mai multe culori, dar si pe care sa poti amesteca culorile pentru a crea nuante deosebite. Nu in ultimul rand, ai nevoie de un sevalet pentru a putea picta in orice loc care te poate inspira. 

Sfaturi si informatii utile cu privire la tehnica picturii in acuarela

Multi considera aceasta tehnica drept una complicata. Intr-adevar, aceasta necesita mai multa rabdare comparativ cu celelalte metode, insa rezultatele pot fi cu adevarat spectaculoase fiindca odata expuse pe foaie, acestea par sa prinda viata. 

Daca abia descoperi tainele picturii, dar esti atras de rezultatul unic pe care il poti obtine prin intermediul tehnicii in acuarela, iata cateva sfaturi si informatii pe care ar trebui sa le iei in considerare:

  • Culorile vor parea mai intense in prima faza, cand sunt in stare lichida. Dupa ce se vor usca, intensitatea lor va fi mai diminuata. 
  • Ideal ar fi sa testezi culorile inainte de a le folosi pentru a sti exact care este intensitatea fiecare nuante.
  • In momentul in care optezi pentru o astfel de tehnica trebuie sa stii ca indicat ar fi sa aplici culorile mai deschise, iar in cele din urma pe cele inchise.
  • Chiar daca au fost deja aplicate pe foaia de bloc, acuarelele isi mentin solubilitatea in apa, fapt care iti permit sa revii in anumite zone.
  • Apa joaca un rol important in acest proces si de aceea trebuie sa ai grija la cantitatea pe care o folosesti. Aceasta poate fi de ajutor daca iti doresti sa deschizi o culoare sau sa revii intr-un punct, insa in cantitati mari, poate deteriora hartia. 

Elibereaza-te de energia negativa si lasa-ti sentimentele si creativitatea sa vorbeasca in locul tau, cu ajutorul culorilor si al pensulelor. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate