Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce tipuri de creioane alegem pentru a realiza un desen

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Sunt persoane carora le place sa picteze foarte mult, altele sunt mai talentate la desen. Cert este ca ambele variante sunt la fel de relaxante. Fie ca vorbim despre incepatori sau despre cei care au deja experienta in arta, au nevoie de acele accesorii indispensabile pentru a realiza ceea ce isi doresc. In plus, accesoriile trebuie sa fie de calitate din 2 motive: pictura sau desenul va fi realizat mai usor, iar toate ustensilele vor fi mai rezistente in timp pentru a va putea bucura cat mai mult de acestea. 

Asadar, din acest articol vei afla:

  • Ce materiale sunt necesare pentru a realiza un desen 
  • Ce tip de creioane alegem pentru a realiza un desen 

Ce presupune desenul in creion

Chiar daca desenul in creion este realizat de regula dintr-o singura culoare (este monocromatic), acesta poate avea valori de luminozitate diferite. Secretul in a realiza un desen reusit tine de precizia cu care este realizat, de luminozitate, cat si de felul in care este conturat. Conteaza, de asemenea, si tehnicile cu care se realizeaza. 

Spre exemplu, daca sunteti stangaci, este indicat sa incepeti desenul in partea dreapta superioara. Daca sunteti dreptaci, este indicat sa incepeti din partea stanga superioara. 

Daca vorbim despre luminozitatea unui desen, aceasta are rolul de a crea un efect de iluzie a formelor. Astfel ca daca veti folosi mai multa presiune intr-o anumita zona, aceasta va iesi mai intunecata. Presiunea mai mica va crea o zona mai luminoasa. 

Daca doriti sa creati un desen cu valori diferite de luminozitate, este necesar sa utilizati creioane de calitate. Totodata, daca veti dori sa conturati detalii foarte mici, este necesar ca acestea sa fie bine ascutite. Pentru a trasa mai usor puteti folosi cele neascutite. 

Ce materiale sunt necesare pentru a realiza un desen

Asa cum am mai spus, calitatea materialelor pe care le veti folosi folosi va determina si rezultatele unui desen. Asadar, pentru a realiza un desen, veti avea nevoie de urmatoarele materiale:

creioane desen

  • blocuri de desen cu hartii realizate din celuloza de calitate ce permit o stergere usoara ce nu se deterioreaza la retusuri. Aici le puteti alege pe cele care au coperta confectionata dintr-un carton mai dur pentru a putea fi utilizata ca si suport atunci cand realizati un desen.
  • instrumente de sters trebuie alese de asemenea in functie de creioanele pe care le veti folosi. Puteti gasi in pagina noastra un set de 2 radiere fara latex, netoxice. Una dintre radiere este universala pentru a sterge orice urma de creion, iar cealalta este pentru a sterge urmele de carbune. Sunt ideale pentru ca nu deterioreaza hartia.
  • instrumentele de ascutit sunt si acestea necesare. Fie le alegeti pe cele metalice pentru a fi cat mai rezistente in timp, fie o ascutitoare cu rezervor pentru a fi cat mai practica.  
  • ca si materiale, mai puteti achizitiona aici o rigla si un cuter sau foarfeca pentru a taia hartia, in cazul in care aveti nevoie. 

Ce fel de creioane alegem pentru a realiza un desen

Ce tipuri de creioane pentru desen alegem? In functie de desenul pe care doriti sa il realizati, puteti alege creioane basic, creioane colorate acuarelabile, creioane cu mina din carbune, seturi cu nuante primare sau cele pentru grafit. In magazinul nostru le veti gasi pe cele de tarii diferite. 

Asadar, desenul in creion reprezinta o exprimare artistica. Atat incepatorii cat si cei experimentati trebuie sa aleaga instrumentele potrivite pentru a crea desene minunate! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate