Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Paleta de pictura din lemn sau plastic? Diferente si avantaje

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Paleta de pictura, unul din accesoriile must-have ale pictorilor, poate fi de diferite tipuri si marimi. Clasica varianta este cea din lemn, dar nu singura ce poate fi aleasa. Asadar, ne-am decis sa detaliem acest subiect. 

Din acest articol vei afla:

  • De ce este necesara paleta de pictura 
  • Paleta de pictura din lemn 
  • Paleta de pictura din plastic 
  • Diferente intre paleta din plastic si paleta din lemn 

De ce este necesara paleta de pictura 

Raspunsul este unul legat de partea practica. Amesteci culorile, fie sa obtii nuante noi, fie sa le folosesti ca atare, dozate in cantitatea de care ai nevoie. Daca nu pictezi utilizand stropirea sau sa storci efectiv vopseaua direct din tub pe panza de pictura, atunci clar ai nevoie de o paleta. 

Aceasta este in fond un suport lemn sau plastic, hartie de ce nu, pe suprafata careia poti amesteca culorile pe care le folosesti la pictura. Poate avea diferite forme si marimi. In trecut cele din lemn erau singurele optiuni, acum piata s-a mai diversificat la acest capitol. 

Paleta de pictura din lemn 

Se spune despre paleta de pictura din lemn ca este varianta clasica. Vine la randul ei cu tot felul de avantaje, printre care si faptul ca are acel decupaj specific pentru a fi tinuta in mana, fara risc sa alunce printre degete. 

paleta de pictura

Paletele sunt din furnir, usoare si fine si nu au acele adancituri specifice pentru fiecare nuanta folosita. Poate de aceea se spune despre aceste tipuri de palete ca sunt mai degraba recomandate pentru cei avansati in arta picturii. 

De mentionat ca paleta din lemn este biodegradabila, are un pret accesibil, insa daca vopseaua este lasata sa se usuce pe suprafata sa, mai greu este indepartata. 

Paleta de pictura din plastic 

In ceea ce priveste paleta de pictura din material plastic este notabil faptul ca aceasta este mai accesibila la pret. Acest tip de palete au acele adancituri specifice pentru culori si pot avea diferite forme de la cele ovale la cele rectangulare. Au de asemenea si acea gaura specifica pentru a fi tinute in mana practic. Daca iti place sa folosesti cantitati mici de vopsea, nu doresti ca acestea sa se intrepatrunda, atunci o astfel de paleta este pentru tine. 

paleta din plastic pentru pictura

Paleta de pictura din plastic este recomandata pentru incepatori in mod special. Sunt usoare, nu ingreuneaza utilizarea, deci mana nu va obosi mai ales daca sesiunea de pictat va fi una mai lunga. De asemenea, sunt usor de curatat, au o textura fina.

Diferente intre paleta din plastic si paleta din lemn

Diferentele intre paleta din lemn si cea din plastic sunt evidente. Vorbim de material, pret si tehnica de lucru. In functie de stadiul pe care il are fiecare, de experienta sa in ale pictatului, va alege tipul  potrivit de paleta. Exista de asemenea si varianta celor de unica folosinta. Sunt practice si dupa fiecare utilizare vor fi aruncate, fara efort de a mai curata. Atentie insa la calitatea hartiei, incat sa mentina stratul de vopsea si sa nu o absoarba pana cand este utilizata. 

Va asteptam in pagina noastra www.pictorulfericit.ro pentru a descoperi varietatea de palete de pictura. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate