Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce tipuri de sevalete folosesc cel mai des pictorii incepatori

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Totul are un inceput in viata si nimeni nu se naste invatat. La fel este si in cazul picturii. Chiar daca unele persoane sunt inzestrate cu un anume talent, fara sa practice si fara sa fructifice acest talent, totul este in van. Cei interesati de aceasta lume a artei in care este vorba despre culori fel de fel si tehnici diverse pot incerca ideea de pictura pe sevalet. Trebuie totusi sa il alegeti cu atentie.

Din acest articol veti afla:

  • De ce este recomandat un sevalet in procesul de creatie
  • Ce tipuri de sevalete sunt
  • Care este tipul de sevalet recomandat pentru incepatori

De ce este recomandat un sevalet in procesul de creatie

sevalet pictorul fericit

Atunci cand vorbim despre pictura sunt atat de multe instrumente si accesorii pe care le putem avea la indemana. Important este ce este cu adevarat util pentru fiecare pictor in parte, ce tehnici sunt utilizate si care sunt materialele pe care le prefera.

Cu timpul fiecare descopera un stil propriu si o preferinta pentru anumite produse cum ar fi culori in ulei sau acrilice si asa mai departe. Totusi cert este ca un sevalet este de foarte mare ajutor. 

Asta pentru ca are rolul de a mentine panza in aceeasi pozitie in timp ce o pictezi. De asemenea ajuta si la mentinerea unei posturi corecte a corpului, astfel incat sa nu apara mai apoi dureri de spate, gat. Un sevalet poate fi considerat chiar ca o mana dreapta a pictorului, deci nu trebuie sa va lipseasca. 

Ce tipuri de sevalete sunt

Pe piata exista diversitate in ceea ce priveste sevaletele si este de inteles de ce. Fiecare avem preferinte si necesitati diverse. Printre cele mai preferate se enumera:

  • Sevaletul de masa
  • Sevaletul de teren

Desigur ca la fiecare dintre cele doua categorii exista si subcategorii. Cert este ca alegerea sevaletului conteaza foarte mult in functie de unde pictezi, de tehnica pe care o aplici si chiar de marimea panzei. 

In ceea ce priveste dimensiunea panzei recomandat ar fi un sevalet din lemn de fag ajustabil. Un sevalet de teren este util pentru momentele in care pictezi in aer liber pentru ca poate fi pozitionat pe suprafete diverse, chiar fixat pe sol. In general acestea au picioare telescopice. 

Daca pictati acasa utila ar putea fi si o planseta desen pentru cei care picteaza pe hartie sau panzele care nu au suport, motiv pentru care o putem incadra la categoria de sevalete.   

Care este tipul de sevalet recomandat pentru incepatori

In ceea ce priveste sevaletele recomandate pentru incepatori vorbim despre sevaletele de masa. Asta pentru ca este destul de dificil pentru un incepator sa isi organizeze toate materialele de lucru, sa le aseze pe toate la indemana. Plus ca nu stie exact de ce are nevoie sa poata lua cu el undeva in aer liber daca ar fi vorba despre un sevalet de teren.  Sevaletele de masa sunt si mai usor de montat, de fixat.

sevalet pictorul fericit

Acestea ofera o pozitie mult mai confortabila si mai prielnica procesului de pictura. Variante in acest sens puteti gasi si pe pagina noastra oficiala pictorulfericit.ro. Puteti alege intre sevalete de masa de 40 cm, cu clipboard inclus, cu inaltimea ajustabila sau altele.

Va asteptam pe pagina noastra pentru a comanda sevaletul potrivit astfel incat sa incepeti procesul de creatie cat mai repede si cat mai corect. 

Spor la pictat!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate