Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum sa folosesti eficient paleta de pictura

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Cei care iubesc arta, indiferent de gradul lor de experienta, au nevoie de cateva accesorii ce le sunt indispensabile. Arta este foarte frumoasa, mai ales atunci cand vorbim despre pictura. Ne ofera libertatea de care avem nevoie pentru ca putem sa expunem pe hartie absolut tot ce ne dorim. Nu exista limite, iar imaginatia este pusa la incercare ori de cate ori luam pensula in mana. 

Ceea ce trebuie sa stie orice pictor este ca toate accesoriile pe care trebuie sa le achizitioneze au importanta lor. Un tablou excelent nu poate fi realizat fara panza si culori, cum nici culorile nu vor putea fi amestecate corespunzator fara o paleta.

Asadar, din acest articol veti putea afla:

  • De ce este importanta alegerea unei palete de pictura
  • Cu o paleta aleasa corespunzator puteti facilita amestecarea culorilor 
  • Cum sa folosesti eficient paleta de pictura

De ce este importanta alegerea unei palete de pictura 

Pentru inceput sa explicam ce este o paleta de pictura. Aceasta este un suport destinat vopselelor ce ulterior se amesteca pentru a obtine mai multe nuante. Acest procedeu nu se poate realiza intotdeauna direct pe panza de pictura, tocmai aceea acest accesoriu este indispensabil pentru cei care picteaza. 

Acestea sunt realizate din diferite materiale iar fiecare vine cu avantajul sau. Cert este ca astfel de palete sunt foarte practice si ajuta foarte mult la amestecarea culorilor.

Cu o paleta aleasa corespunzator puteti facilita amestecarea culorilor 

Atunci cand alegeti o paleta de pictura este important sa tineti cont de dimensiunea acesteia. Majoritatea artistilor picteaza cu ea in mana, astfel ca aceasta trebuie sa fie cat mai practica, dar si usoara. Uneori poate ca uitati de notiunea timpului si pictati ore intregi. 

Acest lucru nu trebuie sa fie unul obositor pentru voi. Asa cum am mai spus si in celelalte articole, pictura trebuie sa fie o activitate care sa va relaxeze, iar dupa ce ati finalizat un tablou nu trebuie sa aveti dureri de maini sau in zona spatelui. 

Cum sa folosesti eficient paleta de pictura

Daca vorbim de paleta pentru pictura din plastic fiecare compartiment va fi destinat unei culori. Aceasta poate fi diluata, dupa caz si nevoie. Daca vorbim de paleta de unica folosinta, fiind vorba despre hartie, pe suprafata acesteia este bine sa nu adaugam multe lichide. Pentru utilizare, de preferat sa rupeti o foaie, o puteti aseza pe cartonul ce inveleste tot setul de hartii, ce va juca rol de suport.

Cat despre paleta din lemn, aceasta este mai degraba recomanda celor care folosesc paleta ca un profesionist, pe suprafata acesteia pot fi facute mixuri de culori, cu solvent sau diluate cu apa dupa caz.

Atentie la intretinere. Spalati dupa fiecare utilizare, pentru a mentine cat mai mult timp paleta in stare optima. Aici avantaj major il au paletele din plastic, acestea au suprafata lucioasa, fina si curatarea este mai usoara.

Asadar, puteti descoperi magazinul nostru Pictorul Fericit pentru a alege dintr-o gama variata de produse.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate