Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

De ce e avantajos sa lucrezi cu palete pentru pictura de unica folosinta

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Uneltele unui pictor iscusit sunt foarte importante in realizarea unui tablou de efect. Acestea il ajuta sa iti desfasoare activitatea cat mai liber si cat mai confortabil. Paletele de pictura sunt nelipsite din trusa unui artist. Ele sunt de trei feluri, dupa cum urmeaza:

In acest articol, atentia noastra se va opri asupra celor din urma. Vom descoperi impreuna de ce este bine sa alegem o paleta de unica folosinta in defavoarea celor de plastic sau lemn. Iata, pe scurt, cateva din calitatile acestor palete: 

  • Sunt usor de manevrat 
  • Sunt cat se poate de practice
  • Faciliteaza amestecul culorilor 

Acestea fiind spuse, haideti sa detaliem mai multe despre paletele de unica folosinta!

Sunt usor de manevrat

Sa pictezi un tablou nu este tocmai simplu. Fireste, totul sta in dibacia artistului, dar uneori realizarea unei picturi poate dura ore in sir. In tot acest timp, pensula si paleta de culori sunt in mainile pictorului. O paleta de unica folosinta este realizata din hartie, deci nu este deloc grea. Nici macar nu o vei simti atunci cand vei picta. Te vei bucura in voie de momentul tau de inspiratie. 

Sunt cat se poate de practice 

O sesiune de pictura trebuie sa fie relaxanta. Se intampla cateodata sa uitam de notiunea timpului si ajungem sa pictam pana tarziu in noapte. Bucurosi de rezultat, dar in acelasi timp obositi, nu mai avem nici un chef sa spalam paleta pe care am amestecat culorile. 

Probabil stii deja ca vopselurile de pe paletele de pictura din plastic sau lemn trebuie indepartate in cel mai scurt timp, dat fiind faptul ca se pot intari imediat. Uita de aceasta grija! Opteaza pentru o paleta de unica folosinta. Te vei bucura de confort si vei castiga timp in plus. 

Iti punem la dispozitie palete de unica folosinta din care poti rupe cu usurinta file. Amesteci culori, pictezi si apoi inlaturi fila. Nu vei mai avea grija vopselei care se usuca pe paleta. Te poti bucura in liniste de opera de arta pe care tocmai ai finalizat-o. 

Faciliteaza amestecul culorilor

Avand in vedere faptul ca o paleta de unica folosinta este realizata din hartie, aceasta are aceeasi culoare precum panza. In consecinta, nuanta obtinuta prin amestecul a doua sau mai multe culori acrilice se va vedea mult mai bine decat pe alt tip de paleta. Paletele de lemn si plastic tind sa deformeze nuantele obtinute, dat fiind faptul ca de cele mai multe ori sunt colorate. De aceea, o paleta de unica folosinta castiga teren in fata acestora din punctul acesta de vedere.

In plus, pentru ca fila de hartie este cerata, amestecarea culorilor este mult mai usoara. Stratul lucios faciliteaza combinarea acelor culori pe baza de ulei, vopsele acrilice sau vopsele tempera. 

Iata cateva dintre motivele pentru care o paleta de unica folosinta este mai avantajoasa decat una de plastic sau lemn. Nu uita de calitate, este la fel de importanta si cand vine vorba de paleta de pictura. Noi iti oferim atat instrumentele,cat si culorile cu care sa realizezi tablouri de efect. Profita din plin de ele! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate