Coșul dvs.

10% Reducere la comenzi de peste 300 lei folosind codul WINTER10

Combina culorile acrilice si obtine mixuri de impact

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Atunci cand vedem pe oriunde un sevalet cu o panza alba, implicit ne duce gandul catre picturi si multitudinea de culori care pot lua forme diverse in contact cu aceasta. Dar ce facem atunci cand trebuie sa imbinam culorile, in asa fel incat sa putem da contur peisajelor cu model tomnatic sau acelor umbre greu de nuantat? 

Din acest articole vei afla:

  • Care sunt culorile de baza
  • Tehnica deschiderii culorilor
  • Tehnica inchiderii culorilor 
  • Culorile acrilice necesare unui adevarat pictor 

Care sunt culorile de baza? 

Cele trei culori de baza sunt rosu, galben si albastru. Toate celelalte culori adiacente sunt combinatii ale acestora. Din trusa ta, nu trebuie sa lipseasca aceste nuante, dar care sunt de o calitate superioara. Iti vor fi de folos la mixarea culorilor si vei putea surprinde mai bine fiecare detaliu al frunzelor de toamna. 

culori acrilice pictorulfericit

Unii pictori apeleaza doar la cele trei culori de baza pentru a colora peisajele dorite. Totusi, este bine sa ai ai prin preajma culori in plus, in caz ca cele deja existente nu corespund cu paleta de culori pe care vrei sa o atribui panzei. 

Tehnica deschiderii culorilor

Atunci cand ai nevoie de o nuanta mai deschisa, ar trebuie sa stii ca culorile acrilice nu pot fi deschise cu apa, deoarece sunt acestea opace. Ele nu lasa lumina sa treaca, acopera panza cu un strat rezistent de culoare. Pentru a obtine totusi o nuanta mai deschisa, poti pune un strop de culoare alba peste cea colorata. Vei obtine o culoare ceva mai deschisa, diferita de cea initiala.

Vei observa cum nuantele vor capata alti pigmenti, care te vor ajuta sa pictezi in voie. Combinarea culorilor acrilice va avea ca rezultat gasirea nuantelor potrivite si te va scoate din acest impas. 

Tehnica inchiderii culorilor

Multi ar crede ca prin alegerea negrului culorile necesare se vor inchide imediat. Ei bine, vei fi surprins asa afli ca la fel procedeaza si albastrul marin, cel intr-o nuanta inchisa. Albastrul si portocaliul deopotriva formeaza unele dintre cele mai frumoase nuante de gri. Umbrele si siluetele conturate de tine vor avea un touch original.  

Albastrul raceste culoarea, in timp ce portocaliul o face mai calda. Poti ajunge astfel sa fii un maestru al combinarii culorilor si sa economisesti sume de bani pe care in mod normal le-ai fi dat pe aceste culori. 

Culorile necesare unui adevarat pictor

Alegerea unui set de culori acrilice care sa permita aceste combinatii trebuie ales cu atentie. Risti sa investesti in niste culori care mai degraba se vor strica si nu imbina asa cum ai tu nevoie. Culorile acrilice dispun de o compozitie unsuroasa care se vor  mixa asa cum trebuie pentru a obtine culorile dorite. 

Fiind pigmentate, nu trebuie sa adaugi foarte multa culoare. Prin tehnica amestecarii vei reusi obtinerea unor combintii ce te vor ajuta sa pui in valoare pictura. 

In pagina noastra www.pictorulfericit.ro veni gasi un sortiment larg de culori acrilice la preturi accesibile care te vor ajuta sa pictez si sa combini cate culori ai nevoie. Spor la pictat iti dorim!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate