Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tehnica de pictat pe numere - ce trebuie sa stii, cum sa pictezi practic si usor

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pictura pe numere poate fi o activitate relaxanta, un hobby, o placere de timp liber. In plus, iti permite sa iti creezi tablourile cu care sa decorezi casa, biroul sau pe care sa le daruiesti celor dragi. Sa pictezi pe numere este usor, dar implica si aici tehnica. Iata despre ce este vorba! 

Din acest articol vei afla:

  • Primii pasi - pregateste pentru pictat 
  • Tehnica picturii pe numere 
  • Ce materiale mai sunt necesare 

Primii pasi - pregateste-te pentru pictat

Din fericire, in cazul picturii pe numere nu este mult de pregatit, in sensul in care setul de picturi pe numere contine toate cele necesare pentru a picta. Adica panza de bumbac, tratata si numai buna de folosit de cum o scoti din pachet. Are strat de grund si nu sunt necesare alte etape de pregatire. 

pictura pe numere

Pensulele sunt in numar de trei, de diferite dimensiuni, astfel incat sa poti alterna folosirea lor, in functie de spatiile pe care le vei picta. De asemenea, culorile acrilice din set sunt in cantitate necesara pentru a picta si eventual pentru a retusa sau a aplica dublu strat. Acestea vor fi folosite direct din recipiente, nu au nevoie de diluare. 

  • Inmuiati pensulele de pictura in apa inainte de utilizare. 
  • Inchideti capacul recipientelor de culorile cu fermitate pentru ca acestea sa fie inchise etans. 
  • Panza cu sasiu inclus nu este necesar sa fie reglat. Poti folosi un sevalet pentru a avea o pozitie optima la pictat. 

Tehnica picturii pe numere 

Unii ar spune ca regulile sunt facute sa fie incalcate. Ei bine, mai ales pentru cei la prima incercare de a picta pe numere sunt cateva indrumari:

  • Incepe cu nuantele deschise. Pentru ca riscul de a amesteca inchis cu deschis este mai mic si nu strici culoarea, decat daca se intampla invers. 
  • Continua cu aceeasi culoare peste tot. De la portiuni mici la cele mari sau invers. Cand lucrezi cu o singura culoare vei lucra mai practic pentru ca reduci numarul de spalari ale pensulelor. 
  • Pentru a evita efectul de puzzle, pentru ca spatiile chenarelor sa nu fie vizibile, imbina culorile cu pensula cea mai subtire din set. Astfel vei lucra cu mai multa precizie. 
  • Picteaza de la centru spre margini. Asta te va ajuta sa nu murdaresti suprafata de lucru. 
  • La margine de tablou, treci conturul, pentru a evita sa raman linii albe. Daca pictura finalizata nu va avea rama, picteaza cu precizie cantul. 
  • Culorile vor fi folosite ca atare, doar varful pensulei va fi inmuiat in apa. In caz contrar pe panza se va asterne doar apa colorata si in mod clar vor fi necesare straturi suplimentare de culoare. 

Ce materiale mai sunt necesare 

Aparte de accesoriile din kit nu sunt necesare alte materiale de pictura. Optional, dupa pictat poti aplica vernis pe pictura, pentru a oferi acesteia un strat lucios si protector, sigiland practic culorile pe panza. 

Optional este si sevaletul, ajustabil de preferat pentru a picta in conditii de confort. La nevoie, pentru picturi pe numere complexe, cu grad mare de dificultate, o lupa este de mare ajutor.

Va asteptam in pagina noastra pentru a va achizitiona seturi de picturi pe numere si nu numai. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate