Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Care sunt sevaletele de pictura recomandate pentru copii

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pasiunea pentru arta poate fi dezvoltata inca de la varste foarte mici. Sunt parinti care observa ca ai lor copii dezvolta o pasiune pentru pictura, pentru desenat si pentru creatul adevaratelor opere de arta. Astfel ca ii sustin. Ii inscriu la o scoala de arta pentru a-si urma visul. Acest proces de creatie insa are nevoie si de accesorii ce sunt indispensabile. Pe langa paleta de culori, pensule, creioane, foi, sevaletul este un alt accesoriu important pentru ca tabloul sa arate exceptional. 

Din acest articol vei afla:

  • Cate tipuri de sevalete sunt
  • Care sunt cele recomandate pentru copii
  • Care sunt avantajele sevaletelor pentru pictura

Cate tipuri de sevalete sunt 

Pentru cei care picteaza au nevoie de diversificare si accesorii multiple astfel incat sa realizeze un proiect dupa bunul plac. Astfel ca si in categoria de sevalete exista mai multe tipuri si modele. Indiferent insa de alegerea acestuia, important este ca sevaletul sa fie ajustabil in asa fel incat orice persoana sa poate picta cat mai confortabil. 

 

sevalete pictura

    

 

Vorbim deci despre sevaletele de atelier. Acestea se gasesc in dimensiuni mai mari pentru ca de obicei si panzele pentru pictura sunt mai mari. Aceste modele ofera o stabilitate foarte mare datorita structurii si sunt ideale pentru toate tehnicile de pictura. Pot fi din lemn sau din aluminiu. 

Sevalet tip A pentru pictura si expozitie - asa cum ii spune si numele, se foloseste atat pentru pictura, cat si pentru expozitii. Tehnicile preferate sunt pictura in ulei sau cu culori acrilice. 

Sevaletele de masa sunt ideale pentru lucrarile de mici dimensiuni. Acestea sunt compacte si ofera un plan de lucru ajustabil, in functie de preferinte. 

Sevaletele de teren sunt ideale pentru picturile ce sunt realizate la exterior, in aer liber. La fel de compacte si usor de utilizat, acestea sunt stabile chiar si pe un teren accidentat. 

Care sunt cele recomandate pentru copii

Sevaletele recomandate pentru copii sunt in principiu cele de mici dimensiuni pentru inceput, adica cele de masa. In timp, insa acestea pot fi inlocuite cu cele pentru atelier, de exterior sau chiar cele pentru expozitie. Nu exista o regula generala ce se recomanda copiilor, insa trebuie sa se tina cont mai cu seama de tipul de pictura, de gradul de experienta, cat si de locul unde va picta. 

Care sunt avantajele sevaletelor pentru pictura 

Atunci cand o pictura este realizata pe orizontala, unghiul de vizualizare se schimba. Asta inseamna ca pictura sau desenul respectiv poate avea anumite greseli. 

Cu ajutorul sevaletului, panza este in pozitie verticala ceea ce inseamna ca lucrarea nu se va vedea distorsionat. Vei avea o imagine de ansamblu mult mai buna si te va ajuta sa corectezi mult mai repede anumite greseli. 

In plus, utilizarea unui sevalet face ca procesul de pictura sa fie cat mai usor. Pozitia va fi una mult mai corecta, iar acest lucru ajuta la intarirea unor grupe de muschi.

Descopera asadar gama noastra de sevalete si alege de aici in functie de ceea ce ai nevoie. Spor la pictat! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate