Daca doresti sa abordezi tehnica picturii in ulei, atunci printre altele vei descoperi ca ai nevoie de ulei de in. Despre acesta cu siguranta ca ai mai auzit, are intrebuintari diverse. Sa vedem de ce este necesar uleiul de in in pictura.
Este necesar de obtinut un mediu incolor si permanent, flexibil si care sa nu influenteze in vreun fel pigmentul. Asadar parte din munca de artist, de pictor este sa inveti proprietatile fiecarui produs. Iata detalii despre uleiul de in.
Din acest articol vei afla:
- Cum pictezi in ulei
- Despre uleiurile fierte
- Pentru ce este bun uleiul de in
- Mai multe despre uleiul de in
Cum pictezi in ulei
Pentru a picta in ulei, in modul clasic vorbind, incepi cu schitarea unui subiect pe panza pregatita. Iti alegi culorile in ulei, pe care le vei amesteca cu ulei de in. Iata prima sa intrebuintare. Scopul va fi acela de a dilua culorile si a obtine culori mai subtiri, ce vor avea timp de uscare mai scurt.
Un aspect important cand vine vorba de pictura in ulei este ca aplicarea straturilor tine cont de regula gras peste slab. Cu alte cuvinte, fiecare strat de vopsea ce se adauga peste trebuie sa fie tot mai mult diluat cu ulei. Asta pentru a evita ca la final pictura sa se crape sau sa se cojeasca.
Despre uleiurile fierte
Uleiurile fierte au tendinta de a se ingalbeni in timp si de a se innegri. De aceea recomandarea este de a le folosi pentru culorile inchise sau doar ca prim strat. Cu o mai mica tendinta de ingalbenire este uleiul de mac, recomandat mai ales pentru culorile deschise.
Pentru ce este bun uleiul de in
Uleiul de in poate fi folosit de asemenea pentru a curata pensulele. De altfel uleiurile sunt unele dintre cele mai vechi tipuri de dizolvanti pentru culorile de pictura. Culorile in ulei poarta acest nume tocmai pentru ca pigmentul lor era frictionat cu ulei. Sunt multe astfel de produse ce pot fi folosite, de la uleiul de canepa la cel de miez de nuca sau iata, in.
Mai multe despre uleiul de in
Uleiul de in este realizat, evident, din seminte de in. Are rolul de a oferi luciu si transparenta vopselelor. La capitolul uscare sta foarte bine, ceea ce il face ideal pentru polisare. Are o culoare specifica galbuie, se usca in 3 pana la 5 zile. Uscarea insa depinde si de tipul exact de ulei. Spre exemplu uleiul de stand este prelucrat din uleiul de in si este mai gros, avand asadar si o uscare mai lenta, de pana la o saptamana.
Sunt multe tipuri de uleiuri de in pentru pictura disponibile pentru doritori. Diferenta o va face in mod clar calitatea, cantitatea, precum si proprietatile sale. Retinem insa ca uleiul rafinat de in este unul dintre cele mai populare alegeri ale celor care picteaza in ulei. Acesta incetineste uscarea, creste atat stralucirea, cat si transparenta si netezeste consistenta vopselei aplicate.
Ulei de in, prefiert, veti gasi si in stocul nostru, disponibil la categoria de solutii si vernis.
Scrie un comentariu: