Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Descopera idei de activitati educationale pentru copii!

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Copiii sunt cei mai pasionati de desen, de cand descopera aceasta activitate isi dau frau liber creativitatii. Invata treptat cum sa coloreze in cadrul unui contur, cum sa deseneze singuri un copac, o masina si multe alte elemente cu care am inceput cu totii sa descoperim arta de a desena.

Cei mici sunt cei mai incantati de desen, incep sa utilizeze creioane colorate, acuarele, carioci si creioane cerate. Fiind create din diferite materiale, ofera senzatii inedite ce ii va face pe cei mici sa-si doreasca sa evolueze constant.

Ce vei regasi in acest articol:

  • Ce jocuri educationale pot practica copiii?
  • Plastilina poate fi o activitate educationala?
  • Seturi de pictura pentru fata!
  • Copiii pot sa creeze picturi pe numere!

Ce jocuri educationale pot practica copiii?

Copiii sunt din ce in ce mai curiosi, pe perioada vietii descopera ca pot desena modele cu creta pe trotuarul din fata blocului. Invata sa creeze un cadran pentru jocul de sotron, se vor aduna impreuna cu prietenii si vor invata multe lucruri - cum se joaca si x si zero spre exemplu. Jocurile pot dezvolta logica celor mici, ii pot face sa devina mai atenti si sa aiba o rapiditate buna in ceea ce vor face.

activitati educationale copii

Plastilina poate fi o activitate educationala?

Plastilina, prin consistenta sa, devine o adevarata pasiune pentru copii. Acestia sunt fascinati de faptul ca pot crea diferite figurine, animale, personaje, oua de Paste si cosuri pentru perioada sarbatorilor pascale. Isi pot dezvolta considerabil imaginatia, pot incepe sa creeze figurine complexe si multe altele. Ca si parinti, ar fi indicat sa le oferiti copiilor toate materialele educationale necesare pentru ca acestia sa isi dezvolte aceasta latura artistica.

Seturi de pictura pentru fata!

Seturile de pictura pentru fata sunt din ce in ce mai adorate de cei mici, copiii se picteaza reciproc, observa in detaliu conturul fetei, detaliile de la ochi, gura, nas si multe alte zone ale fetei. Prin aceasta activitate vor deprinde noi abilitati, una dintre acestea ar fi atentia la detalii pe care o vor avea atunci cand creeaza un desen pe fata unui prieten si viceversa.

Seturile de pictura pe fata pot fi utilizate si in perioada Halloween-ului, cei mici se pot costuma si picta pe fata, fetele se pot transforma in zane, iti pot picta flori si stele. Fiecare se poate transforma in ce doreste, baietii pot fi jucatori de fotbal, soferi de raliuri etc. Prin fiecare etapa ei descopera ceva nou, chiar in fiecare zi.

Copiii pot sa creeze picturi pe numere!

Picturile pe numere sunt si recomandate copiilor, acestia isi exerseaza atentia si concentrarea prin aceasta provocare. Pictura pe numere este considerata de unii dintre noi o activitate grea, dar pentru cei mici noi avem modele dragute si simpliste, perfecte pentru acestia. Copiii tai se vor bucura cu siguranta de aceasta activitate.

Atat ca si parinte poti sa descoperi ceva nou in fiecare zi, activitatile de mai sus sunt create pentru ai educa pe cei mici in ceea ce inseamna atentia, utilizarea diferitelor materiale si le stimuleaza in mod pozitiv creativitatea. Poate in copilul tau se afla un mare artist ce asteapta sa fie descoperit, stimuleaza-i pe cei mici sa evolueze. Crearea unui desen, a unei figurine sau a unui mini tablou le va aduce numai bucurie, isi vor dori sa practice constant activitatea aceasta. Educa-ti copilul prin arta!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate