Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Esti incepator? Iata cateva recomandari de sevalete

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Cu totii avem nevoie de cel putin un hobby prin care sa scapam de stresul acumulat dupa o saptamana care, uneori, pare ca dureaza o vesnicie. Se spune ca in adancul nostru, stim exact ce am vrea sa facem in aceasta viata. Cu cat mai mult incerci sa innabusi vocea interioara, sa nu iti urmezi propriile pasiuni, cu atat vei fi mai nefericit.

Daca pictura este hobby-ul pe care vrei sa il incepi sau poate chiar consideri ca este momentul sa arati lumii talentul pe care ai incercat sa-l tii ascuns, ai nevoie de anumite accesorii de pictura. 

Pe langa panze, pensule, culori si paleta pentru mixarea acestora, indicat ar fi sa ai si un sevalet. Din acest articol vei afla:

  • De ce este necesar un sevalet.
  • Ce tipuri de sevalet sunt potrivite pentru incepatori.

De ce este necesar un sevalet

Sevaletul este optional, insa este recomandat din mai multe motive. Vei descoperi inca de la primul tablou pictat ca fara acesta vei avea dureri de spate, intrucat oricum ai incerca sa pictezi,  stand pe podea sau poate la o masa, nu vei avea o postura corecta.

sevalet pictorul fericit

Asadar, un sevalet te va ajuta sa ai o pozitie confortabila in timp ce pictezi, presiunea asupra coloanei fiind mai mica atunci cand spatele este drept. Nici mainile nu iti vor obosi atat de repede, fiindca un sevalet iti permite sa ai mai multa flexibilitate, sa te misti in voie cand aplici culori pe panza. Totodata, un sevalet iti va oferi o perspectiva diferita si mai ampla asupra tabloului, fiindca acesta va fi inclinat la un unghi potrivit. Alte avantaje pe care ti le ofera sevaletul:

  • Iti ofera libertatea de a picta in aer liber, inspirandu-te de tot ce te inconjoara. Il poti lua cu tine in orice calatorie si cand prinzi un moment in care te simti inspirat de frumusetea naturii poti realiza tablouri superbe. 
  • Daca stii ca ai talent si vrei sa faci din pictura o sursa de venit, sevaletul este esential pentru expunerea tablourilor tale in diverse locatii, cum ar fi in mall-uri. Nu stii niciodata cand un trecator se va indragosti de ele si poti castiga foarte bine din asta. 

Ce tipuri de sevalete sunt potrivite pentru incepatori

  • Daca esti incepator iti recomandam sa alegi un sevalet de masa. Este practic, de mici dimensiuni, usor de depozitat si presupune o investitie mai mica, deci este ideal pentru inceput. Este realizat din lemn masiv de pin, are o greutate redusa si este durabil. Trepiedul din spate este fixat printr-o franghie, iar sevaletul se va mentine echilibrat si va fi imposibila caderea lui sau a panzei. Totodata, este pliabil si usor de transportat oriunde vrei sa pictezi.  
  • Un alt model de sevalet pictura ar fi cel din aluminiu, reglabil. Este potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru profesionisti. Dimensiunea sa se poate regla intre 52-165 cm. Este compact, usor, are un design modern si este la fel de simplu de transportat si depozitat. Totusi pe acesta il poti utiliza si pentru expunerea tablourilor. Este mai versatil in ceea ce priveste suprafetele pe care poate fi utilizat.

Pentru pictorii profesionisti, gasiti aici gama intreaga de sevalete de il unde puteti alege pe cel potrivit. Spor la creat tablouri ce vor opri oamenii in loc!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate