Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Top pensule care nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de pictura

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pictura este o forma de arta pe cat de versatila, pe atat de frumoasa. Imaginatia nu are limite atunci cand vorbim despre pictura si tehnicile, tipurile de culori folosite, cat si pensulele alese tin strict de preferintele proprii. Astfel ca veti regasi in stocul nostru pensule diverse, potrivite pentru orice tip de pictura alegi sa le faci. 

Vei afla in randurile ce urmeaza mai multe informatii despre pensule si care sunt cele potrivite in functie de pictura pe care o realizezi. Iata un scurt ghid cu privire la aspectele pe  care sa le ai in vedere cand alegi pensulele de pictat. 

Din acest articol vei afla: 

  • Tipuri de pensule si specificatii despre acestea
  • Tipuri de pensule ideale pentru picturile in ulei
  • Tipuri de pensule ideale pentru picturile in acuarela
  • Tipuri de pensule ideale pentru picturile in acrilic

Tipuri de pensule si specificatii despre acestea

pensula pictorulfericit

Adevaratii artisti stiu ca sunt cateva tipuri de pensule care nu trebuie sa le lipseasca din trusa de pictat. Printre acestea enumeram:

  • Pensula rotunda: este o pensula ce are multe fire de par, este suficient de bogata si va puteti da seama rapid care este dupa forma si varful putin ascutit. Este destul de moale si flexibila, usor de utilizat. Gasesti pensula rotunda cu fir sintetic si la noi pe site.
  • Pensula lata: sunt acele pensule subtiri si late, cu varful drept. Cele cu care poti aplica linii late si drepte cu usurinta - in special fundalul. Poate fi de diverse marimi partea lata, o alegi in functie de ceea ce ai nevoie. 
  • Pensula Filbert: aceasta are forma unei petale de flori, are margini ovale, dar firele sunt asezate astfel incat sa fie plate. Este o varianta a pensulei late, la care marginile sunt rotunde nu drepte si ascutite. O varianta disponibila de pensula de tip filbert gasesti si la noi pe site.
  • Pensula unghiulara: de asemenea, aceasta este o pensula cu firele asezate unele langa altele, drepte nu adunate in mijloc, dar la care identificam un varf ascutit, ca un colt. Putem spune ca firele de par sunt asezate de la mic la mare.
  • Pensula evantai: exact cum ii spune si numele, este o pensula cu par plat si intins. 
  • Pensula liner: o pensula cu varful lung, din ce in ce mai subtire si ingust. 
  • Pensula Spotter: o astfel de pensula este cea cu parul foarte adunat si scurt. Este putin mai rigida, ceea ce este si calitatea sa principala pentru ca permite realizarea detaliilor la care este necesara o atentie sporita.  

Acestea sunt si acele pensule utile care te pot ajuta pentru orice tip de pictura alegi sa creezi, orice stil si tehnica utilizezi. Astfel ca, atat incepatorii care vor sa experimenteze diverse tehnici, cat si cei experimentati deja trebuie sa aiba aceste tipuri de pensule in geanta de pictura. 

Insa pensulele ideale pot fi alese in functie de tipul de culoare folosit. Astfel identificam: 

Tipuri de pensule ideale pentru picturile in ulei

Pentru picturile in ulei de preferat ar fi sa alegi un set de pensule cu par de porc pe care-l poti gasi si la noi pe site. Important este sa nu fie foarte flexibila pensula. Asta pentru ca este important sa ramana urme in urma aplicarii, sa nu fie perfect uniform pentru ca fix acest lucru face ca pictura sa fie mai expresiva, datorita acelor detalii. 

Forma pensulei o poti alege in functie de detaliile pe care le realizezi si de tipul picturii, in functie de cum iti este mai comod. 

Tipuri de pensule ideale pentru picturile in acuarela

Cand vorbim despre acuarela stim ca este un tip de culoare potrivit pentru toata lumea. Astfel ca nu sunt atat de pretentioase aceste culori, dar nu sunt nici atat de pigmentate. Motiv pentru care pensulele ideale pentru acuarela sunt cele care pot fi incarcate cu mult produs, sa aplici pe foaie atat cat ai nevoie.   

Una dintre pensulele ideale pentru acuarela este cea rotunda care permite si flexibilitate in miscarile pentru aplicarea pe panza a culorii. 

Tipuri de pensule ideale pentru picturile in acrilic

In acest caz este important sa alegi pensule flexibile, dar care au parul rezistent. Acrilul este destul de dur si se intareste destul de repede. Motiv pentru care vei prefera niste pensule care raman flexibile, chiar daca au produs pe ele si sunt ude. In acest sens poate iti vor fi de ajutor niste pensule din fir sintetic.

Fiecare persoana alege pensulele in functie de ceea ce vrea sa picteze, de culorile si tehnica folosita. Astfel ca veti gasi la noi pe site variante de calitate pentru toate preferintele, seturi complete care sa va fie de ajutor. Va asteptam pe site pentru a le comanda.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate