Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum aleg ce pensula de pictura in functie de tehnica de pictat?

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

In cazul picturilor pe numere regasite in stocul nostru, seturile sunt complete, in pachet veti regasi atat culorile necesare - tot setul - cat si pensulele - 3 la numar, de marimi diferite. Picturile pe numere sunt un mod interesant de a va exersa talentul. Daca va doriti insa sa inlocuiti pensulele, daca va doriti sa incercati sa pictati la liber, ce pensule de pictura alegeti?

In randurile ce urmeaza dezbatem situatia alegerii pensulelor de pictura, in functie de tehnica aleasa, fie ca vorbim despre linii ample, amestec de culoare sau doar detalii. 

Din acest articol veti afla:

  • Tipuri de pensule - top pensule populare 
  • Alte tipuri de pensule pe care ati dori sa le achizitionati 
  • Pensule cu par natural sau sintetic? 
  • Cat de important este sa tinem cont de manerul pensulei 

Tipuri de pensule - top pensule populare 

Unele dintre cele mai populare tipuri de pensule se refera la cea rotunda si la cea lata. Nu sunt insa singurele variante. Pensulele pentru pictura vin in diferite forme si marimi. 

# Pensula rotunda 

Este cea cu forma rotunda, cu par bogat si varf ascutit. Este ideala pentru a contura perfect liniile groase sau subtiri, dintr-o singura miscare. Veti crea linii subtiri cu varful, aplicand presiune veti crea linii tot mai groase. 

Cu pensula rotunda veti putea schita, contura, picta cat mai detaliat, dar veti putea si sa umpleti spatiile mici cu culoare.

  • Pensula lata 

O astfel de pensula este ideala pentru a aplica culoare in mod uniform. Pensula lata este una dintre acele accesorii versatile. Are forma patrata. 

Cu o pensula lata veti putea umple spatiile mari, creati fundaluri sau pictati cu apa, impasto sau amestecuri de culori. 

  • Pensula Filbert 

Cu siguranta ati auzit de acest termen; pensula Filbert are capat plat si oval. Combina, de fapt, caracteristicile a doua tipuri de pensule. Astfel, cu o pensula de acest fel veti putea crea detalii, acoperind o suprafata mai mare decat ati face-o cu pensula rotunda. 

Cu pensule Filbert veti putea crea amestecuri, creati margini rotunjite. 

  • Pensula liner 

Acest tip de pensula este special folosita pentru crearea detaliilor. Pensula liner are varf fin si ingust. Cu aceasta puteti scrie litere sau puteti crea linii lungi si continue. Putem spune despre aceasta ca nu trebuie sa lipseasca din trusa unui artist. 

Alte tipuri de pensule pe care ati dori sa le achizitionati 

set pensule picturaPe masura ce experimentați mai multe, veti stapani mai bine unele tehnici si veti incerca si alte tipuri de pensule. Iata cateva dintre acestea: 

  • Pensule unghiulare

Acestea au firele unghiulare la varfuri si sunt plate. Cu acestea puteti lucra foarte bine in unghiuri mici. 

  • Pensule evantai 

Sunt cele cu parul plat si intins, dupa cum numele sugereaza sunt pensulele ce au forma de evantai. Acestea sunt recomandate pentru netezire, amestecarea culorilor, pentru a crea efecte texturate, nori, frunze sau copaci. 

  • Pensula spotter 

Are forma rotunda, cu par scurt si adunat strans. Cu aceasta puteti crea detalii precise. 

Pensule cu par natural sau sintetic? 

Daca lucrati in acrilic sunt recomandate pensulele cu par sintetic. Asta pentru ca firele de par raman rigide. Totodata, compozitia culorilor acrilice afecteaza pensula cu par natural. 

Cat de important este sa tinem cont de manerul pensulei

Veti regasi pensule cu maner scurt sau lung. Alegerea nu este una la intamplare. Depinde, desigur, de ceea ce doriti sa obtineti. 

Pensula cu maner lung este recomandata pentru lucrari pe care le fixati pe sevalet pentru a fi pictate. De asemenea, manerul mai lung permite sa lucrati avand o imagine de ansamblu a picturii, realizand miscari variate. 

Intr-o oarecare masura depinde si de preferintele pictorului, de ce efecte doreste sa obtina, cu ce si cum va picta. Bagheta sa magica va fi aleasa in consecinta. Nu uitati, la Pictorul Fericit veti gasi seturi de pensule, variate, inclusiv cele late de tip bidinea sau cele de tip trafalete. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate