Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Investeste in propria relaxare - iata cum

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Arta imbraca diverse forme, de la muzica, dans, teatru si pana la pictura. Iar la acest capitol stau in spate secole intregi de creatie ale marilor artisti. Nu toata lumea s-a nascut artist, insa nu este interzis sa incercati sa descoperiti noi talente ascunse. 

Fie ca vreti sa va apucati de pictura sau poate ati mai cochetat in trecut cu aceasta activitate, pictatul reprezinta o metoda de relaxare valabila pentru toate varstele. Nu trebuie sa aveti foarte multe cunostinte, ci mai degraba instrumente la indemana pentru a asterne culoare pe panza.   

In acest articol veti afla mai multe despre:

  • De ce instrumente aveti nevoie pentru a picta
  • Incepeti cu trei culori de baza si trei pensule
  • Pictura pe numere vs. pictura libera

De ce instrumente aveti nevoie pentru a picta

Mai intai de toate, inainte de a va apuca de pictat trebuie sa procurati cele necesare. Fiind un amator, trebuie sa stiti ca panza de pictura este elementul care sta la baza viitorului tablou. Pe suprafata acesteia veti aseza culorile pe care vreti sa le aiba peisajul. Evident, este nevoie de o panza de calitate, insa, in acelasi timp, trebuie sa fie adaptata tipului de culoare pe care il veti alege. 

Ulterior, dupa ce ati gasit panza potrivita urmeaza culorile. Acestea sunt de mai multe feluri, mai exact acrilice, acuarele, culori pe baza de ulei si culori pe baza de apa. Acuarelele sunt adecvate copiilor datorita modului usor de manevrare, iar pentru adulti sunt recomandate culorile acrilice intrucat sunt usor de combinat. 

Ultimul pas este alegerea pensulelor potrivite, iar aici trebuie sa tineti cont de imaginea finala pe care doriti sa o aiba tabloul, de contururile si formele din care este construit peisajul. De regula, nu va trebuie un numar exagerat de pensule, ci cateva pe care sa le folositi cu usurinta.

Incepeti cu trei culori de baza si trei pensule

Suna putin ciudat la prima vedere, insa daca sunteti incepatori in tainele picturii nu aveti nevoie de prea multe culori si pensule, ci doar de acelea de baza. 

Astfel, culorile recomandate de experti sunt albastru ultramarin, umbra arsa si alb titan. Desigur, puteti opta pentru clasicele nuante de albastru, galben si rosu daca acestea sunt preferate de dumneavoastra.

La fel se intampla si in cazul pensulelor, sunt necesare doar cateva cu ajutorul caruia pot iesi imagini fabuloase din mainile dumneavoastra. Astfel, aveti nevoie de o pensula plata lunga, o pensula rotunda si una lata de tip conic. 

Pictura pe numere vs. pictura libera

Daca vreti sa va apucati de pictat, trebuie sa stiti ca nu doar pictura la liber va este la indemana, ci si pictura pe numere. Cea din urma este o metoda inedita de a va exersa abilitatile si relaxa, in acelasi timp. Nu trebuie decat sa urmati numerele cu ajutorul culorilor potrivite, iar, pe parcurs veti observa ce imagine frumoasa se contureaza.

Ramane la alegerea dumneavoastra ce tip de pictura alegeti sa realizati, insa pentru oricare varianta ati alege rezultatele, cu certitudine, vor fi uimitoare.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate