Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Sa descoperim mai multe despre arta picturii in ulei - tehnici de baza

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Probabil din pasiune pentru acest domeniu, din curiozitate, dar si din nevoie de a gasi ceva pe placul tau, ai descoperit cate ceva despre pictura in ulei. Ai ajuns in locul potrivit dacă iti doresti sa afli 3 dintre tehnicile de baza. 

Din acest articol vei afla: 

  • Pictura in ulei si avantajele sale 
  • 3 tehnici de baza
  • Alege culori in ulei si panze de la Pictorul Fericit 

Pictura in ulei si avantajele sale 

Multi dintre cei care aleg pictura in ulei apreciaza flexibilitatea in modul de lucru, precum si timpul de uscare. Culorile in ulei se usuca lent, dar da, acest lucru poate avantaja. Asta pentru ca permite pictorului sa isi corecteze erorile. De asemenea, pot fi lucrate picturile si cu tehnici precum cea wet on wet - culorile vor fi amestecate direct pe panza. 

De asemenea, gandind pe termen lung, culorile in ulei sunt durabile, rezistente la diversi factori. La fel de bine este probabil sa iti doresti sa pictezi in ulei pentru profunzimea culorilor, dar si pentru ca sunt tehnici diverse pe care le poti experimenta. 

3 tehnici de baza

  • Lent peste rapid 

Sa pictezi in straturi succesive inseamna sa astepti si timpul necesar ca fiecare strat sa fie uscat. Cu rabdare si planificare vei reusi sa duci la bun sfarsit acest proces. Una din tehnici destul de cunoscuta chiar si de cei cu mai putina experienta se refera la aplicarea culorilor cu uscare lenta peste cele cu uscare rapida. Pare si logic si in plus iti recomandam sa ai in vedere faptul ca straturile de culoare se vor contracta si acele miscari pot duce la formarea crapaturilor in straturile superioare uscate. 

  • Fat over lean 

Incepator fiind trebuie sa stii ca o regula de baza este ca stratul de culoare gras sa fie aplicat peste stratul de culoare mai putin gras. Iar consistenta aceasta depinde de cat de mult ulei contine. O culoare mai grasa iti permite insa sa lucrezi mai flexibil, astfel incat sa nu fie predispus la crapare pe masura ce se usuca. 

  • Gros peste subtire 

Pentru cei care prefera tehnica impasto mai ales, recomandarea este de a aplica straturile groase peste cele subtiri. Stratul subtire se va usca mai repede fata de cel mai gros. 

Pentru ca pictura finala sa aiba un aspect in relief,  aplica initial straturi de culoare dupa care cresti treptat grosimea fiecarui strat. Sau, la fel de bine, poti opta ca efectul de impasto sa fie obtinut din adaugarea stratului subtire de culoare si la final un alt strat gros. Foloseste un cutit de pictura. Poti de asemenea sa aplici culorile direct pe suprafata de lucru. 

culori ulei

Alege culori in ulei si panze de la Pictorul Fericit 

Pe masura ce iti descoperi talentul, iti exersezi abilitatile de pictor si avansezi cu tehnicile invatate vei putea aprecia si mai mult calitatea produselor profesionale. Te invitam sa descoperi culorile in ulei Maimeri sau seturile de culori in ulei de la alte branduri din pagina noastra pictorulfericit.ro. Completeaza comanda cu o panza de pictura, pensule si da frau liber imaginatiei! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate