Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Idei de modele de plastilina pentru copii - cum sa va jucati creativ impreuna

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pentru ca se apropie Ziua Copilului (1 iunie), dar si pentru ca va doriti sa mai variati activitatile pe care le faceti impreuna, astazi vorbim despre plastilina. Este una din activitatile preferate la orice varsta. In plus, specialistii ne vorbesc despre importanta activitatii manuale si despre satisfactia crearii unor lucruri cu efort propriu. 

Ce idei de modele de plastilina pentru copii ati putea alege? Va facem cateva recomandari, in randurile ce urmeaza. Din acest articol veti afla:

  • De ce este important sa includeti joaca cu plastilina in planul activitatilor copiilor 
  • Idei de modele de plastilina pentru copii 
  • Cum sa aleg ceva potrivit varstei celui mic?

De ce este important sa includeti joaca cu plastilina in planul activitatilor copiilor 

Despre modelul in plastilina se spune ca poate stimula creativitatea. Mai mult decat atat, specialistii spun ca plastilina ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorice fine. Daca ar fi sa vorbim in detaliu despre acest subiect am putea mentiona de asemenea despre o alta maniera de expresivitate, de manifestare a starilor si sentimentelor, despre placerea unui timp petrecut intr-un mod creativ, dar si despre:

  • Dezvoltarea gandirii spatiale. 
  • Placerea crearii unor imagini, personaje etc. 
  • Activitate potrivita la orice varsta. 

Este si accesibila aceasta distractie, pentru ca plastilina nu se numara printre acele produse scumpe. O veti gasi si in stocul nostru, in gama de activitati educationale

Idei de modele de plastilina pentru copii 

Prima reactie cand deschideti plastilina este asocierea, in mod inevitabil, cu un obiect sau animal. Incepe asadar in mintea noastra sa prinda contur o idee. Iata si ce altceva ati mai putea fac, simplu si de efect:

  • Prietenii imaginari - este o forma de a exprima ce gandeste. Un joc psihologic sa spunem.
  • Flori - fetele adora ideea de a crea flori in fel si fel de forme si culori. 
  • Fructe si legume - asocierea forma si culoare cu produsele reale este de mare ajutor mai ales in perioada in care copiii de 1-3 ani incep sa invete despre ele. 
  • Buburuze sau fluturi. 
  • Oameni si orase. 

plastilina copii

In fond imaginatia nu are limite. Incercati sa reproduceti forme ale obiectelor pe care cei mici le adora. Chiar daca nu vor imita in mod fidel realitatea, cei mici au sansa de a da forma si culoare propriei versiuni de obiecte. Va fi o distractie garantata! 

Cum sa aleg ceva potrivit varstei celui mic?

Recomandam sa cititi de fiecare data indicatiile oferite de producator. Sunt unele variante de plastilina suspect de ieftine sau pur si simplu au recomandare de folosire de la o anumita categorie de varsta. Asadar, printre criteriile de selectie se numara: gradul de toxicitate, varsta recomandata, tipul de plastilina, gama de culori si cat de usor este de modelat. Dacă vorbim de seturi de seturi de plastilina atunci pretul ar trebui sa reflecte calitatea si nu numai. De preferat sa aveti in set tot ce e necesar pentru o activitate completa - formele si alte accesorii cu care sa modelati usor. Unele dintre cele mai dorite astfel de accesorii sunt cele de taiat sau finisat o forma. 

Ati vazut ofertele noastre? 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate