Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Pregatirea panzei pentru pictura - cum aplicam grundul

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Tablourile de impact, acele picturi care starnesc admiratia celor din jur sunt rezultatul multor ore de munca, pasiune si dedicatie deopotriva. Cei care activeaza in domeniu de mult timp stiu acest lucru si mai stiu faptul ca instrumentele folosite contribuie si ele la aspectul final. 

Se poate sa stiti sau nu faptul ca panza, este un element esential in toata aceasta activitate si ca aceasta trebuie sa fie pregatita asa cum trebuie. 

Din acest articol veti afla despre:

  • Importanta alegerii unei panze de calitate
  • Ce trebuie sa faceti inainte de aplica culoarea propriu zisa
  • Ce faceti dupa ce grundul s-a uscat 
  • Unde gasiti materialele necesare 

Importanta alegerii unei panze de calitate

In primul rand, este important sa va asigurati ca ati ales o panza de calitate. O panza buna va fi fabricata din bumbac sau inlocuitor de bumbac si va avea o tesatura densa si uniforma. Este important sa alegeti dimensiunea potrivita pentru proiectul dumneavoastra si sa va asigurati ca panza este bine tensionata pe rama.

Ce trebuie sa faceti inainte de aplica culoarea propriu zisa

Inainte de a incepe sa pictati, trebuie sa pregatiti panza pentru a obtine o suprafata cat mai neteda si uniforma. Primul pas este de a curata panza de praf si particule de murdarie. Puteti face acest lucru cu ajutorul unei periute moi sau a unui prosop uscat.

In continuare, aplicati un strat subtire de grund pe panza. Grundul are rolul de a acoperi porii panzei si de a crea o baza uniforma pentru culori. Alegeti un grund de calitate si aplicati-l uniform pe intreaga suprafata a panzei, utilizand o pensula mare. Atat grundul, cat si pensula trebuie sa fie de calitate, in asa fel incat pictor sa reuseasca sa duca la bun sfarsit acest proces. Tineti cont de aceste sfaturi, intocmai pentru a reusi sa puneti bazele unei picturi reusite.

Ce faceti dupa ce grundul s-a uscat

Dupa ce grundul s-a uscat complet, puteti aplica o prima culoare de baza. Acest lucru va ajuta la definirea formelor si a compozitiei inainte de a incepe pictura propriu-zisa. 

Acum, sunteti pregatiti sa incepeti pictura. Este important sa lucrati cu pensule de calitate si sa amestecati culorile pentru a obtine nuantele dorite. Este recomandat sa incepeti cu acele culori mai inchise si sa construiti progresiv culorile mai luminoase. Totodata puteti combina anumite culori pentru a obtine o anumita intensitate sau un anumit contrast. 

Unde gasiti materialele necesare

In gama noastra, a Pictorului Fericit gasiti o categorie intreaga de produs dedicate picturii de unde puteti alege tot ce aveti nevoie. De la vernisuri si solutii speciale, pana la culorile care sunt menite sa dea culoare panzei si sa duca la bun sfarsit acest proces artistic. 

In pagina nostra oficiala pictorulfericit.ro pot fi gasite toate acele solutii necesare pregatirii panzei. Explorati toata categoria si comandati materialele necesare. Panza, grund, culori, pensule, toate aceste va ajuta in tot acest proces al creatiei. Un bun pictor are nevoie de instrumente de calitate, iar Pictorul Fericit le are pe toate.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate