Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tu stii ce creioane sa alegi pentru desen?

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Esti pasionat de desen? Dacă te tenteaza ideea de a incerca sa desenezi si sa iti perfectionezi talentul nu uita ca ai nevoie de instrumente de calitate mai intai de toate. Asadar, ce creioane alegi? Vei descoperi la Pictorul Fericit seturi diverse, iar in randurile ce urmeaza ai un succint ghid despre ce sa alegi. 

Din acest articol vei afla:

  • Creioanele potrivite pentru schite 
  • Ce creioane colorate sa alegi 
  • Descopera creioanele acuarelabile

Creioanele potrivite pentru schite 

In ceea ce priveste creioanele pentru schite, vei descoperi ca sunt asociate cu diverse simboluri. Asadar, trebuie sa stii ca H este duritatea sa minima. Cu cat numarul H este mai mare, cu atat mai fin poti lucra cu acel creion. Cu cat numarul este mai mic, cu atat mai greu se va sterge urma de creion.

Ai creioane grafit studio aici

Un alt indicator al calitatii acestor creioane este notat B. De data aceasta aici este vorba de cat de intensa este urma lasata de creion. Cu cat numarul asociat este mai mare, adica este vorba de un creion B7 spre exemplu, cu atat mina acestuia va fi mai moale si mai neagra. 

Cat despre F, aici este vorba despre un indicator asociat finetei varfului. Creionul va ramane mai mult timp ascutit. Vei fi atent la aceste caracteristici mai ales pentru a alege ceva corespunzator cand doresti sa faci detalii fine. 

Ce creioane colorate sa alegi 

Desi avem tendinta de a crede ca in cazul creioanelor colorate totul este mai simplu, in fapt avem si aici diferente de calitate. Exista seturi destinate exclusiv celor profesionisti din domeniu, care stiu sa faca blending si sa creeze prin tehnica uscata diferite tipuri de proiecte. Desigur ca sunt preferate seturile care sa cuprinda toata paleta cromatica posibila. 


creioane colorate pictorul fericit

Descopera creioanele acuarelabile

Numite si creioane acuarela, acestea sunt cele care au pigmenti solubili. Atunci cand intra in contact cu apa creeaza acel efect de acuarela. Aceste tipuri de creioanele pot fi utilizate pentru efectul lor, pentru textura distincta. Pot fi utilizate si uscate, mai ales pentru a obtine linii fine sau pentru a acoperi cu un strat de culoare anume zone din desenul tau. 

De asemenea, poti folosi doar pigmentul ca si cand ar fi o acuarela sau poti combina tehnicile, atat cea uscata, cat si cea umeda.

Asadar, care sunt unele dintre cele mai bune creioane colorate te vei intreba? Sunt cele alese potrivit in functie de tehnica de care esti interesat. In functie de experienta ta si de tipul de proiect. De asemenea, daca esti genul de persoana careia ii place sa lucreze practic atunci este destul de mult probabil ca vei aprecia mai mult seturile de creioane in cutii, ambalate, cele care au carcasa metalica. 

Asigura-te ca atunci cand alegi creioanele colorate tii cont de: brand si cat de bune sunt considerate unele tipuri de creioane, pret, calitatea pigmentului, rezistenta la lumina a pigmentului, precum si taria sa. Nu uita sa verifici ofertele noastre atunci cand iti reintregesti stocul de creioane!  

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate