Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tempera la pictura pe panza

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Se spune ca arta nu are limite si cu toate acestea alegerea de a picta cu anumite culori si utilizand o anumita panza de pictura pot fi decizii ce influenteaza rezultatul final. Adica va face diferenta intre un tablou excelent si unul de care nu sunteti prea multumiti. 

Cu ce culori pictati? Unele dintre cele mai uzuale culori sunt culorile acrilice, dar nu sunt singurele optiuni. Acestea se usuca de regula mai repede. Nici culorile in ulei nu sunt mai prejos. In schimb in acest caz culoarea permite o acoperire mai mare si mai buna. Nu se pot insa dilua cu apa. Ce spuneti de tempera? Pictura in tempera pe panza este subiectul dezbatut in randurile ce urmeaza. 

Din acest articol vei afla: 

  • De ce sa pictezi cu tempera pe panza
  • Cum sa utilizezi tempera cand pictezi pe panza 
  • Cu ce provocari te pot confrunta cand pictezi cu tempera pe panza 

De ce sa pictezi cu tempera pe panza

Pictura in tempera pe panza nu este atat de populara. Asta nu exclude faptul ca aceste tipuri de culori nu ar fi optiuni bune. Sunt mai accesibile la pret, se usuca rapid si daca sunt culori de calitate cu siguranta au in componenta pigmenti buni. De data aceasta vorbim de culori ce se pot dilua cu apa. Pot fi combinate destul de usor cu alte culori si de asemenea un alt avantaj major il reprezinta faptul ca sunt rezistente. 

Culorile tempera nu sunt foarte pretentioase, adera destul de bine pe suprafata de lucru (in acest caz vorbim despre panza de pictura). In compozitia acestui produs sunt diversi lianti de prindere ce fac posibile aceste reactii. 

Cum sa utilizezi tempera cand pictezi pe panza

Culorile tempera se usuca destul de repede. Tehnica utilizata poate fi una de precizie cand este utilizata alaturi de tehnicile traditionale ce implica aplicare de culoare prin hasurare incrucisata.

De aplicat vor fi aplicate in straturi. Efectul creat este cel de pastel, mai ales daca la final nu este aplicat vernis. Atentie insa, culorile sunt aplicate in straturi subtiri, poate chiar semiopace ori transparente. Dupa ce s-a uscat complet, aspectul este de fin satinat. 

Tocmai aici este marea diferenta intre pictura in tempera pe panza si pictura in ulei pe panza. Aplicarea culorilor tempera nu este in straturi consistente ca in cazul celor de ulei. In plus, culorile tempera nu sunt atat de intense. Au si avantajul ca nu sufera modificari in timp, nu se inchid la culoare precum cele de ulei care se pot ingalbeni in timp sau dimpotriva, isi pierd pigmentul si devin transparente. 

Desigur, in toata aceasta poveste conteaza de asemenea si calitatea culorilor. 

Cu ce provocari te pot confrunta cand pictezi cu tempera pe panza 

Cu tempera puteti lucra destul de complex si elaborat. Cu toate acestea, nu sunt pot fi realizate la fel de multe mici variatii de culoare. 

Una din provocarile intalnite cand pictezi cu tempera pe panza este fie alegerea gresita a materialului suport, a tipului de gesso utilizat - daca este cazul. In cazul panzelor de pictura disponibile in stocul nostru suprafata este deja tratata si gata de utilizare. Verificati pe ambalaj eventuale restrictii sau indicatii de la producator. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate