Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce trebuie sa stii despre pregatirea panzei pentru pictura in ulei si de ce instrumente ai nevoie

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

La fel ca si celelalte tehnici de pictura, cele in ulei au si ele nevoie de anumite lucruri importante pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat. Cert este ca indiferent de tehnica folosita, orice pictura prinde viata atunci cand exista si un strop de pasiune, de imaginatie si dorinta de a crea ceva unic si inedit. 

Asadar, astazi vei putea sa te informezi din acest articol despre:

  1. Pregatirea panzei pentru pictura in ulei.
  2. Cat de importanta este grunduirea pentru pictura in ulei.
  3. De ce instrumente de baza ai nevoie pentru a realiza pictura in ulei.

Pregatirea panzei pentru pictura in ulei 

Acest pas este unul esential daca vrei sa ai ca si rezultat un tablou excelent. Opteaza pentru o panza din bumbac sau din alt material natural, insa atentie sa nu fie elastic. Poti spre exemplu alege din gama noastra panza pictura, din 100% in natur, tratata cu gesso transparent. Este realizata din in, asa cum si denumirea produsului indica, acesta fiind un alt material indicat pentru pictura. Poti gasi panza in diverse dimensiuni, in functie de ce ai nevoie. Avantajul de care ai parte este acela ca panza este tratata, deci nu mai trebuie sa faci tu acest lucru. 

panza pictura

Desigur, sunt pictori experimentati care isi pregatesc singuri panzele dupa anumite retete clasice, insa este un efort in plus pentru tine, mai ales daca esti si la inceput. O reteta cunoscuta in randul artistilor pentru pregatirea panzei este din clei de oase si creta de munte sau creta de munte cu aracet. Prefera totusi sa achitizionezi o panza gata tratata pentru ca vei castiga timp pretios, iar preturile lor sunt foarte accesibile. 

Pictura in ulei poate fi realizata prin diverse metode, materiale si tehnici. Artistii folosesc diverse ustensile cat si combinatii indraznete prin care isi pot dezvolta propriul stil. 

Cat de importanta este grunduirea pentru pictura in ulei

Grundul are rolul de a ajuta culorile sa adere mult mai bine la panzele pentru pictura. In cazul picturii in ulei, daca panza nu este grunduita corespunzator, uleiul din culoare poate trece prin panza si poate forma astfel portiuni mate inestetice. In plus, cu timpul, acele portiuni pot fi compromise deoarece panza poate ceda. Odata ce ati aplicat un grund, acesta va forma o pelicula opaca, flexibila, pe care vei picta in voie. Grundul poate fi si diluat cu apa insa pentru eficienta maxima, aplica-l de 2 ori. Nu uita! Uscarea propriu-zisa dureaza in medie 30 de minute, insa este indicat sa te apuci de pictat dupa cel putin 24 de ore. 

De ce instrumente de baza ai nevoie pentru a realiza pictura in ulei

Desigur, vopselele in ulei sunt nelipsite daca vrei sa aplici aceasta tehnica. Opteaza pentru seturi de culori in ulei pentru ca astfel vei putea sa le amesteci sa obtii si alte nuante. 

diluant

Pensulele joaca un rol important de asemenea. Daca esti la inceput trebuie sa stii ca trebuie sa investesti in pensule de toate marimile, astfel vei putea sa trasezi atat linii fine cat si mai groase pentru a crea pictura dorita. Atat timp cat ai la indemana toate ustensilele necesare iti va fi mult mai usor sa pictezi. 

Diluantul este cel care iti va fi de mare ajutor atunci cand doresti sa cureti pensulele. Apa nu ajuta pentru ca sunt imbibate in ulei. Alege un diluant inodor pentru culori ulei, inlocuitor terebentina, 125 ml sau 250 ml. Nu are un miros puternic de solvent si poate fi utilizat fara probleme si in spatii inchise.

Spor la pictat! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate