Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tu stii care sunt diferentele intre culorile acrilice si cele in ulei?

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Bun venit in lumea culorilor si a relaxarii! Viata este colorata daca noi folosim culorile potrivite. Indiferent ca sunt acrilice sau in ulei, acestea pot aduce un strop energie pozitiva pentru fiecare dintre noi. Este important sa cunoasteti care sunt diferentele dintre culori, pentru ca va fi mai usor sa alegeti tehnica de pictura potrivita. 

Ne place de asemenea sa vedem un numar tot mai mare de persoane in comunitatea pictorilor, pentru ca asa cum spunea si Victor Hugo:

“Arta este o imensa deschidere spre tot ceea ce este posibil.” 

Asadar, in randurile care urmeaza veti descoperi ce sunt culorile acrilice, cele in ulei si care sunt diferentele intre ele.

Ce sunt culorile acrilice

Culorile acrilice sunt vopsele cu uscare rapida ce au in compozitie emulsie acrilica polimerica si pigmenti. Acestea se dilueaza cu apa, insa odata ce s-au uscat pe panza devin rezistente la apa. 

culori acrilice pictorul fericit

Totodata poti fi folosite atat pentru obtinerea unui rezultat mat, dar si lucios. Ca si in alte cazuri, nivelul de luciu a lucrarii depinde de cantitatea de pigment folosita. Desigur ca gradul de luciu a unei lucrari poate fi modificat cu ajutorul anumitor substante sau vernisuri

Ce sunt culorile in ulei 

Culorile in ulei sunt vopseluri cu uscare lenta, ce sunt folosite de sute, chiar mii de ani. Acestea sunt realizate din ulei (mai utilizat este uleiul de in) si pigmenti. Calitatea culorilor depinde insa de pigmentul utilizat. Picturile in ulei sunt de asemenea si rezistente in timp. 

culori ulei pictorul fericit

Insa, daca discutam despre uscarea unui picturi in ulei aceasta poate ramane umeda saptamani intregi, comparativ cu cea acrilica. Acest lucru poate fi un avantaj pentru pictori pentru ca la cateva ore sau zile pot retusa sau schimba anumite aspecte ale picturii, fara ca aceasta sa se degradeze. 

Diferenta intre culorile acrilice si in ulei 

In randurile care urmeaza veti putea vedea diferenta intre culorile acrilice si cele in ulei

Asa cum am specificat si mai sus, vopselele acrilice sunt cele care contin pigmenti acrilici, pe baza de apa, iar vopseaua in ulei se bazeaza pe ulei. 

Aspectul picturilor 

Desigur, atat picturile acrilice cat si cele pe baza de ulei sunt frumoase, insa castigatoarele par sa fie cele in ulei pentru ca au culori mai profunde si mai vibrante. 

Partea buna a picturilor acrilice este ca cei care le utilizeaza pot adauga apa pentru a obtine nuante mai deschise. 

Timpul de uscare 

Picturile in ulei pot sa se usuce si in cateva saptamani, pe cand cele acrilice la cateva minute dupa finalizarea tabloului. 

Retus 

Asa cum am mentionat si mai sus, picturile in ulei pot fi retusate cu usurinta chiar si la cateva ore sau zile dupa ce au fost efectuate. 

Vopseaua acrilica se usuca mult mai repede fapt pentru care retusarea este putin mai dificila. 

Cine le poate utiliza 

Culorile in ulei sunt recomandate mai cu seama pentru cei care au experienta in pictura. 

Culorile acrilice sunt potrivite pentru cei incepatori care doresc sa experimenteze lumea artei si picturii.  

Va asteptam in cadrul magazinului nostru pentru a descoperi gama de culori cat si alte accesorii pentru pictura! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate