Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce fel de pensule poti folosi pentru culorile acrilice? Afla aici despre instrumentele potrivite!

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Cu totii incepem o pictura cu prima tusa, iar pensula este unealta. Iata ce pensule poti folosi daca planuiesti sa folosesti culori acrilice. In acest articol, vei afla urmatoarele informatii:

  • Ce tipuri de pensule exista si cu ce difera una fata de alta?
  • Ce pensule se pot folosi in pictura cu acrilice?
  • Pe ce suprafete poti folosi pensulele?

Ce tipuri de pensule exista si cu ce difera una fata de alta?

Exista o intreaga industrie a pensulelor, avand in vedere ca este un instrument folosit inca din antichitate. Pe piata, exista momentan sute, daca nu chiar mii de modele si optiuni din care poti alege - ia in calcul diversele fire de par, formele si materialele din care sunt fabricate cozile pensulelor si ajungi la un rezultat greu de aproximat. Si selectia noastra este diversa, tocmai pentru a oferi optiuni tuturor artistilor. Vei gasi la noi:

  • Truse de pensule pe diferite dimensiuni si peri diversi (naturali, sintetici, de porc)
  • Pensule de caligrafie cu par de zibelina
  • Pensule din par de capra
  • Pensule pentru pictura la bucata, cu aceleasi optiuni ca si cele din trusa

In functie de parul pensulei, aceasta poate absoarbe mai multa vopsea si poate fi mai elastica sau mai rigida, in functie si de forma capatului (de ex.: pensulele late sunt mai rigide). Pentru incepatori si nu numai, pensulele cu fir sintentic sunt o optiune populara: absorb o cantitate buna de vopsea, sunt maleabile si sunt usor de intretinut (comparativ cu cele din par natural). 

Ce pensule se pot folosi in pictura cu acrilice?

Avand in vedere informatiile de mai sus, orienteaza-te mai intai dupa pensule pentru acrilice cu fir sintetic, deoarece sunt optiunea universala. Toate celelalte pot fi folosite, insa. Asadar, incepe cu parul sintetic si apoi experimenteaza cu cateva pensule care au par natural, odata ce ai prins miscarea. Vopseaua acrilica este versatila si nu pateaza pensulele, so have fun with it!

Pe ce suprafete poti folosi pensulele?

In principal, cam oriunde! Avand in vedere ca tine mai degraba de calitatea si baza vopselei, o pensula este doar o unealta prin care sa o aplici - de aceea, poti picta pe panza, pe hartie si chiar pe suprafete textile sau chiar si piele, atat timp cat ai vopseaua potrivita. Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa alegi o pensula de dimensiuni potrivite, care sa acopere corespunzator suprafata necesara (de exemplu, alege o pensula fina daca pictezi pe fata sau o pensula tip bidinea daca pictezi pe pereti sau pe o panza de dimensiuni mari).

In concluzie, putem spune ca toate tipurile de pensule sunt potrivite pentru culorile acrilice, insa mai degraba conteaza forma lor. In functie de stilul tau, modul de lucru si preferintele fata de diversele vopsele disponibile pe piata, atunci vei sti ce sa alegi - fie o trusa noua sau o singura pensula. Arta este precum pensula: versatila.

Asadar, descopera-ti preferintele si experimenteaza cu diverse pensule si vopsele, pentru a gasi chiar tu diferentele. Odata ce-ti gasesti un comfort zone, alegerea pensulelor o vei face inopinat. Comanda acum pensulele tale si da start distractiei!

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate