E simplu: e vorba de intensitatea hasurii. Afla, in acest articol, ce inseamna sa folosesti un creion 2B si cu ce difera fatul de restul!
Probabil ai desenat inca din copilarie cu un creion 2B, chiar daca nu ti-ai dat seama. Se bate contra creionului HB in popularitate, ambele fiind doua optiuni comune. Pe scurt, creion 2b ce inseamna? Este vorba de versatilitate, creionul fiind des folosit in toate aspectele artei. Atat amatorii, ilustratorii cat si arhitectii (si nu numai) folosesc acest creion din mai multe motive. In acest articol vei afla mai multe despre:
- Ce face ca un creion 2B sa fie atat de versatil?
- Care este diferenta intre creionul 2B si HB?
- Cu ce difera B-urile fata de H-uri?
Ce face ca un creion 2B sa fie atat de versatil?
Avand in vedere ca e mai moale decat un creion B, este des folosit in desen. Spre exemplu, artistii indemanatici ar putea crea un desen doar cu un creion 2B, atat de versatil este. E capabil sa scoata o hasura intunecata daca apesi mai tare, iar daca atingi hartia cat mai delicat, va lasa o urma vaga de creion care sa para a fi trasata cu un H. In plus, e si foarte usor de estompat si sters (bineinteles, daca vorbim de hasura intunecata, normal ca nu se va sterge in totalitate.
Practic, e un creion accesibil, cu o mina nici prea tare, nici prea moale si este atat de versatil, incat nu ne putem imagina o trusa de creioane fara 2B.
Care este diferenta intre creionul 2B si HB?
Avand in vedere calitatile creionului 2B, nu e de mirare ca e alegerea multora. Totusi, creioanele HB sunt la fel de populare. Cu siguranta le cunosti pe cele standard: ne referim la creioanele acelea vernil/turcoaz, cu radiera incorporata alba. Ei bine, creioanele HB sunt un pic mai tari fata de 2B, dar datorita faptului ca sunt fix intre B si H ca intensitate, au o elasticitate aparte.
Faptul ca aceste creioane fac parte din familia B-urilor, le face sa fie capabile sa-ti ofere o hasura si o linie destul de intensa. Faptul ca fac parte si din familia H-urilor totodata, fac din hasura ta sa fie una cat mai rezistenta, mai ales daca apesi mai tare. Pe scurt, desi nu sunt atat de intense ca un 2B, lasa o urma mai greu de sters cu radiera cu cat mai tare apesi. In plus, se tocesc si mai greu. Asadar, e de mirare ca multi copii le folosesc la scoala?
Cu ce difera B-urile fata de H-uri?
Probabil una dintre cele mai importante informatii din acest articol. Cu cat creioanele B au un numar mai mare, cu atat sunt mai moi si lasa urme intense pe hartie. De exemplu, daca apesi, cat de tare poti, un creion B, nu vei obtine aceeasi intensitate cu un creion 8B, cu care ai hasurat in mod obisnuit.
Cat despre H-uri, sunt la pol opus. 8H are o mina atat de tare, incat unele marci disponibile pe piata efectiv zgarie hartia, in functie de cat de tare il ascuti. Asadar, indiferent ca esti artist amator sau profesionist, poti sa te folosesti de ambele in functie de efectele si intensitatile pe care doresti sa le obtii in zonele de umbra sau liniile de constructie. Spor la desen!
Scrie un comentariu: