Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce trebuie sa stii despre acuarele si care sunt diferentele dintre celelalte culori

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Atunci cand dorim sa pictam spunem ca avem nevoie de acuarele, insa nu de putine ori avem tendinta de a denumi acuarele toate tipurile de vopsele, mai ales cele care includ pigmenti solubili in apa. 

Realitatea este ca acuarelele au anumite caracteristici ce le diferentiaza de culorile tempera, guasa si acrilice. Se pare ca acuarela este una dintre cele mai dificile medii de lucru in arta plastica. Chiar daca aparent pare simplu si incepatorii spre exemplu o prefera, tehnicile pe care trebuie sa le abordam necesita exercitiu si rabdare. 

Desigur, nimic nu este imposibil atunci cand ne dorim ceva cu adevarat, chiar daca este nevoie de munca. Vom fi mult mai satisfacuti de rezultatele obtinute si ne vom da seama ca orice efort nu este in zadar. 

Asadar, astazi vei putea sa te informezi din acest articol despre:

  1. Ce sunt culorile acuarela
  2. Care sunt diferentele intre acuarele si celelalte culori
  3. Pensulele recomandate pentru picturile cu acuarela 

Ce sunt culorile acuarela   

acuarele pictura

In primul rand culorile acuarela au un timp de uscare foarte rapid si asta pentru ca sunt solubile in apa. In al doilea rand acestea se pot utiliza in multe tehnici de pictura, avand efecte difuze sau apoase. Picturile de asemenea pot fi bine definite, fiind realiste si intense. Aici vorbim si despre preferintele celor care picteaza cu acuarela, fie ca este incepator sau profesionist. 

Acestea sunt realizate din pigmenti fin macinati, din aditivi precum glicerina, miere sau fiere de bovina ce au efect umectant. 

Este destul de preferata deoarece culorile sunt transparente astfel ca pictura va fi una deosebita. 

Daca ne aducem aminte de pe vremea cand eram in clasele primare, de la rubrica de desen nu lipseau acuarelele, acestea fiind usor de folosit, chiar daca uneori erau o adevarata provocare. Cu cat devii mai profesionist cu atat iti vei da seama ca ai nevoie de precizie pentru a putea crea picturi deosebite. 

Care sunt diferentele intre acuarele si celelalte culori

Culorile acuarela, guasa, acrilice, tempera si guasa sunt solubile in apa. Cu toate acestea exista deosebiri foarte mari intre ele. 

Acuarelele sunt transparente sau semi-opace, pe cand celelalte au un grad mult mai mare de acoperire, ceea ce inseamna ca nu vor lasa sa se vada albul hartiei. 

Daca guasa, tempera, acrilicele se pot aplica in blocuri de culoare, nu putem spune acelasi lucru despre acuarela. Aceasta se foloseste in mai multe straturi ce pot fi suprapuse.

Mai trebuie sa stii de asemenea si cum sa le alegi pentru ca sunt acuarele profesionale si cele pentru studiu. Cele profesionale sunt mai concentrate si isi pastreaza intensitatea chiar si dupa ce au fost diluate, pe cand acuarelele pentru studiu puterea de colorare este mai mica. 

Pensulele recomandate pentru picturile cu acuarela 

Atunci cand alegi pensulele, tine cont de forma lor, manerul cat si firul de par din care sunt realizate. Culorile acuarela au nevoie de pensule cu o capacitate mare de incarcare, de o mentinere precisa a formei cat si de flexibilitate atunci cand sunt folosite. 

pensule pictorul fericit

Asadar, hai in magazinul nostru pictorulfericit.ro si alege accesoriille de care ai nevoie pentru a crea picturi cu acuarele. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate