Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum recunosti si cum alegi culorile acrilice de calitate

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Poti fi un bun pictor, dar fara accesoriile pentru pictura si materiale de pictura potrivite si de calitate, rezultatele nu pot fi cele pe care ti le doresti. La fel de bine, cand ai toate aceste produse de pictura de calitate, dar iti cam lipsesc talentul si viziunea, nu ai facut mare lucru. Pentru ca multi dintre voi se intreaba care sunt unele dintre cele mai bune culori acrilice, cum si unde sa le gaseasca, ne-am gandit sa explicam pe larg in randurile ce urmeaza. 

Despre culorile acrilice stim ca sunt usor de lucrat cu ele, au la baza apa. Timpul de uscare este relativ scurt, ca pret de achizitie sunt accesibile. Sunt aceste caracteristici de ajuns incat sa stii ce sa alegi? 

In functie de tehnica de pictura utilizata vei alege culorile acrilice bune pentru tine! 

Din acest articol vei afla:

  1. Despre gradul de vascozitate a culorilor acrilice 
  2. Culorile acrilice pentru incepatori si profesionisti 
  3. Raport calitate-pret si componenta unui set de culori acrilice 

Despre gradul de vascozitate a culorilor acrilice 

Tinand cont de consistenta lor, culorile acrilice pot fi:

  • Heavy body

Sunt cele dense, vascoase. Le putem asocia cu textura untului si au avantajul de a fi usor de lucrat cu ele cand suportul este unul gros sau abraziv. De asemenea, le vei alege pe acestea daca lucrezi cu tehnica cutitului, tehnica cu volum, aspect tridimensional. 

  • Soft body

Despre acestea putem spune ca au o vascozitate mai scazuta, sunt mai fluide. Le putem asocia mai degraba cu mierea. Acestea le vei alege daca iti doresti combinatii de culori, in cazul acoperirii unor suprafete ample. 

Culorile acrilice pentru incepatori si profesionisti 

acrilice

In cazul celor profesionale vorbim de calitate absoluta, de concentrare mare de pigment si de durabilitate. Stiati ca in procesul de fabricare a culorilor acrilice profesionale sunt folositi pigmenti in concentratie foarte  mare? Adica vor fi folositi mai mult pigment si mai putin liant, astfel rezulta o culoare intensa si vibranta. Cat despre liant si acesta este de importanta foarte mare, intrucat nu ingalbeneste si este flexibil. 

In ceea ce priveste culorile acrilice pentru incepatori, cele destinate pentru studiu si exersare vorbim, evident, de o concentratie mai scazuta de pigment. Au un grad mai mare de transparenta, saturatie mai mica, dar pot fi amestecate incat sa fie obtinute diverse efecte. 

Raport calitate-pret si componenta unui set de culori acrilice 

Culori profesionale in cantitate mai  generoasa sunt de obicei gasite sub forma celor la borcan sau tub. Vezi aici gama noastra de culori acrilice Maimeri, o selectie de peste 70 de nuante. 

acrilice set

Pentru cei la inceput de drum in ale picturii care inca isi fac stoc de culori si doresc o paleta cat mai diversificata, pot alege seturile de culori acrilice. Componenta acestora difera, de la cele de 12, 18 sau 24 de culori in tub. Unele seturi pe care le veti gasi in stocul nostru includ si pensule si hartie. Acestea sunt starter kit, numai bune de luat cu voi oricand si oriunde ati merge.  

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate