Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Sunt culorile acrilice rezistente la apa?

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Din acest articol vei afla ce culori folosite in pictura sunt rezistente la apa si ne vom referi in special la culorile acrilice, printre cele mai des utilizate in acest hobby atat de placut. 

Mai intai de toate, ar trebui sa ne lamurim, de fapt, ce sunt culorile acrilice si de ce sunt mai des folosite in pictura si cumparate in detrimentul celorlalte culori sau vopsele. 

Din acest articol vei afla:

  • Ce sunt culorile acrilice 
  • Avantajele culorilor acrilice 
  • Seturi de culori acrilice pentru tine 

Culorile acrilice sunt culorile cu vopsire rapida si sunt compuse din pigmenti si emulsie acrilica polimerica. 

In mod paradoxal, dar fericit pentru noi, cei care va punem la dispozitie seturi de culori acrilice pentru momentele de relaxare, culorile acrilice se pot dilua cu apa. Odata uscate acestea devin impermeabile.  

In functie de cata apa vom folosi pentru dilutia culorii sau cu gel acrilic, lucrarea noastra finala va arata in mod diferit, fie ca un tablou in ulei, fie ca unul in acuarela, fie ca unul clasic in culori acrilice. 

Versatilitatea culorilor acrilice este unica 

Felul in care culorile acrilice „se schimba la fata” in pictura este cu siguranta ceva neobisnuit. In plus, felul in care sunt folosite poate duce la un rezultat complet diferit de fiecare data. Uneori va rezulta un colorit mat, de pictura clasica, alteori vei avea surpriza obtinerii unui colorit intens si lucios. 

culoare acrilica

Cea care va face diferenta de fiecare data este desigur, cantitatea de pigment. Ca sa fii sigur ca ai ales setul de culori potrivite noi iti recomandam un set de culori acrilice primare cu ajutorul carora vei obtine desene și picturi rezistente in timp si mai ales la apa, chiar daca esti incepator in acest domeniu. 

Culorile acrilice, avantaje pentru cei care lucreaza rapid 

Daca facem o comparatie intre culorile acriilice si cele pe baza de ulei avantajul ar fi net in favoarea celor acrilice. Asta deoarece acestea isi pastreaza in timp proprietățile în timp ce picturile in ulei se ingalbenesc si devin fragile odata cu trecerea timpului. Si sa nu uitam de principala diferenta, culorile acrilice sunt rezistente la apa si la medii umede. 

Caracteristicele principale ale culorilor acrilice 

In functie de aspectul final dupa uscare, le putem caracteriza ca vopsele mate, satinate sau lucioase. Dar atuul lor principal, acela ca nu sunt solubile in apa dupa uscare, le face perfecte pentru pictura pe diverse suprafete și nu mai este nevoie de protejarea lucrarii finale sub sticla. Dar nu uita, pe cat de repede se usuca pe panza, pe atat de rapid se usuca si pe pensula. Asadar curata repede pensulele, inainte ca vopseaua sa se intareasca. 

culoare acrilica

Cumpara setul potrivit pentru tine 

Acum ca ai aflat care sunt calitatile alegerii culorilor acrilice suntem siguri ca te-am facut curiosi de unde iti poti achizitiona un set potrivit pentru momentele tale de inspiratie in domeniu. 

La Pictorul Fericit avem grija ca pasiunea ta sa fie hranita corespunzator, cu materiale de pictura, panze, pensule, manuale, blocuri, palete si culori adecvate pentru pictura. 

Iti recomandam desigur toate materialele noastre care au facut si alti oameni fericiti si te asteptam la noi pe site.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate