Cand esti incepator in ale picturii pe numere ti-ai dori sa ai un ghid la indemana si sa afli fara prea multa incurcatura si timp pierdut cum sa pictezi usor si corect. Desi nu este o regula anume aici, in randurile urmatoare vei descoperi un tutorial pentru pictura pe numere: cum sa te pregatesti, cum sa pictezi, la ce sa fii atent.
Din acest articol vei afla:
- Cum sa te pregatesti sa pictezi pe numere
- Ce pensule folosesti
- Cu ce culoare/numar incepi
- Luciul de final - necesar sau nu?
Cum sa te pregatesti sa pictezi pe numere
Vei avea nevoie de un pahar cu apa. Desi culorile nu au nevoie sa fie diluate, sa pui pensula in apa inainte de a o incarca cu culoare te va ajuta sa intinzi mai bine pasta. De asemenea, este de preferat sa ai la indemana un servet, pentru excesul de apa de pe pensula.
Daca vei dori sa pictezi ca la carte, vei achizitiona si un sevalet. Asta pentru ca pozitia ta cand pictezi sa fie una corecta si confortabila. Mai ales pentru in kiturile de picturi pe numere toate panzele au sasiu inclus, te vei preocupa de achizitia unui sevalet ce mentine acel cadru din lemn si implicit panza de bumbac fixe.
Ce pensule folosesti
Ai 3 dimensiuni diferite. Pensula lata va fi utila in spatiile mari, cea subtire in spatii medii si cea de mica dimensiune pentru detalii. Nu uita sa le speli dupa fiecare utilizare si sa le usuci, pentru ca la fiecare sesiune de pictat sa fie curate si nu intarite.
Cu ce culoare/numar incepi
Unii ar spune ca este mai bine sa incepi din unul din colturile de sus. Pe masura ce avansezi si acoperi mai mult din panza de bumbac cobori spre zona inferioara si astfel nu patezi, nu atingi acolo unde deja ai aplicat culoare. Altii prefera sa inceapa cu nuantele deschise si apoi cu cele inchise, unii aleg numarul predominant si aplica culoarea in cauza, dupa care revin la spatiile mai mici. Exista chiar si recomandarea de a incepe de la stanga la dreapta sau invers.
Practic oricum ati incepe, de la mijloc spre exterior, de sus in jos sau invers, de la stanga la dreapta orice varianta este practica. Depinde cum poti adapta varianta in cazul tau. Spre exemplu vei face o diferenta daca esti dreptaci sau stangaci, daca iti place sa pictezi ore in sir si deci vei petrece cateva ore buna pictand; de asemenea, daca esti genul de persoana care picteaza foarte putin de fiecare data nu va conta de unde incepi, pictura este cu siguranta uscata de la ultima ta sesiune de pictat pe numere.
Luciul de final - necesar sau nu?
Iti plac acele tablouri care stralucesc? Care lucesc in bataia luminii? Atunci dupa ce ai finalizat o pictura pe numere o poti imbraca intr-un strat de produs pentru protectie si luciu. Poti opta pentru vernis final, cu tenta lucioasa. Atentie insa, acest lucru nu este obligatoriu. Seturile de pictat includ toate cele necesare:
- Panza de bumbac, cu dimensiune de 40 cm x 50 cm, cu sasiu din lemn de pin inclus.
- 3 pensule, de diferite dimensiuni.
- Setul de culori acrilice.
Vernisul nu este inclus si nici nu este obligatoriu. Culorile sunt de calitate, la fel ca si panza de bumbac, astfel incat suprafata sa se va mentine in perfecta stare. Nu crapa, nu se decoloreaza in timp, nu ingalbeneste.
Tips:
- Inchide foarte bine capacul culorilor, pana auzi un click, altfel risti sa nu inchizi ermetic si culorile sa se usuce.
- Inmoaie putin pensula in apa pentru a picta mai usor si a intinde mai usor culoarea.
- Lasa la uscat suprafata, dupa care pentru depozitare poti tine pictura pe numere in cutia sa.
Scrie un comentariu: