Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Incearca altceva - pictura pe panza neagra!

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Suntem obisnuiti cu stilul clasic de pictura, asadar baza, adica panza sa fie alba. Daca iti doresti sa incerci si altceva, ce ai spune de panza neagra? Gasesti in stocul nostru panza gata pregatita pentru pictat. 

Nu este necesar sa urmezi pasii pentru colorarea in negru a panzei si nici sa pierzi timp asteptand uscarea. Vopseaua neagra este suficient de groasa si acopera integral panza


Din acest articol vei afla: 

  • De ce sa pictezi pe panza neagra?
  • Ce difera in cazul panzei negre? 
  • Ce poti picta pe panza neagra? 

  • De ce sa pictezi pe panza neagra?

    In mod obisnuit panza de pictura este alba, dar asta nu inseamna ca nu sunt si alte optiuni. Intr-o ordine logica, panza alba este alegerea potrivita pentru ca va evidentia culorile, formele, umbrele. Cumva este denumita astfel suprafata ideala pentru a lasa creativitatea sa fie dezlantuita. 

    Preferinta pentru panza neagra o au in mod special cei care isi doresc sa picteze cu accent dramatic, cei care isi doresc ca nuantele mai inchise sa fie intense, dar fara a folosi cantitati impresionant de mari. Panza neagra pentru pictura este ideala daca iti doresti sa pictezi un portret in clarobscur, daca iti plac tablourile umbrite si intunecate, daca iti plac mai ales culorile metalice sau cele fosforescente. La fel de interesant poate fi pictata si lumina polara sau minunile cosmosului. 

    Ce difera in cazul panzei negre?

    Aparte de faptul ca este neagra, panza de pictura nu difera cu nimic altceva fata de cele albe, ocru sau natur, bej etc. Alegerea panzei de pictura tine cont si in acest caz de ceea ce vei dori sa obtii. Asadar, materialul din care este realizata panza, greutatea acesteia si textura vor avea influenta in pictura realizata. Vorbim aici despre cat de usor aplici vopselurile, despre ce aspect vor avea acestea, despre durabilitatea picturii de asemenea. 

    Panza neagra in varianta propusa de noi este disponibila in variante de marimi: 

    • 20x30 cm, 20x40 cm, 30x30 cm, 40x50 cm, 50x70 cm, 60x80 cm.
    • Include sasiu, din lemn de molid fabricat in Romania, cu profil de 2x4 cm. 
    • Textura medie. 
    • Panza din bumbac 100%,  de grosime 320 gr/mp, tratata anterior cu grund acrilic universal. 

    Rezista mai mult sau mai putin o panza neagra? Panza indiferent ce culoare are va rezista la fel de bine datorita calitatii materialelor. Nu ne imaginam o pelicula groasa de vopsea neagra care crapa. 

    Ce poti picta pe panza neagra? 

    O abordare simpla, dar mereu de efect este cea a contrastelor. Joaca-te cu alb-negru si poti crea picturi minunate. Daca esti fan pictura abstracta, nu mai sta pe ganduri. Este relativ usor de realizat, focus pe compozitie si forme. De altfel simplitatea poate fi baza in cazul picturii pe panza neagra. 

    panza neagra

    Idei: peisaj nocturn cu fulgere, focuri de artificii, siluete, portrete, luna, calea lactee sau orasele scaldate in lumina. Unele dintre picturile apreciate este portretul in sclipici. 

    Asadar, daca ti-ai propus sa incerci ceva nou poti oricand sa schimbi baza, sa faci trecerea de la panza clasica alba la cea neagra. Nu uita ca te asteapta la www.pictorulfericit.ro varietate de oferte pentru panze, culori, pensule si alte materiale de pictura.

    Scrie un comentariu:

    Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate