Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum se folosesc culorile acrilice - sfaturi pentru incepatori si nu numai

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Daca esti incepator in ale picturii si iti doresti sa pictezi utilizand culorile acrilice, ai ajuns unde trebuie. Ne propunem sa fim un ghid util pentru voi, asadar din acest articol veti afla: 

  • Cum sa folosesti culorile acrilice 
  • Dupa uscare 
  • Cum alegi culorile acrilice 

  • Cum sa folosesti culorile acrilice 

    Daca sunteti interesati cum se folosesc culorile acrilice mai intai de toate trebuie sa lamurim care sunt avantajele de folosire ale acestor produse. Stim despre culorile acrilice ca sunt mai versatile, se usuca mai rapid fata de alte produse de tip culori. Le puteti folosi direct din tub sau dupa caz, pot fi diluate - fie cu apa, fie cu medii de pictura. 

    Este foarte important sa mentineti culorile proaspete si sa inchideti recipientele foarte bine dupa fiecare utilizare. Pentru ca se usuca destul de repede, culorile expuse mediului ambiant vor fi pierdere. Scoateti cantitati mici de culoare pentru fiecare utilizare. Un truc eficient este sa pulverizati apa peste culorile de pe paleta pentru a le mentine la consistenta optima pentru folosire. Adica umede. 

    Din aceleasi motive, este recomandat sa curatati foarte bine pensulele sau cutitele de pictura. Este bine sa aveti acest obicei de a sterge instrumentele pe care le-ati folosit, pentru a evita ca un strat de culori acrilice sa se ingroase si sa se usuce pe suprafata acestora. 

    Aplicate in strat gros, indiferent ca va fi direct din recipient sau diluate, culorile acrilice sunt opace. Pot avea insa un anumit grad de transparenta, in functie de cat de mult le diluati si cum le aplicati - ca acuarelele sau cu aerograful spre exemplu. 

    Dupa uscare 

    Culorile acrilice dupa uscare au efect permanent. Pot fi adaugate straturi de vopsea deasupra, fara sa fie teama ca stratul initial s-ar putea dilua sau strica - in acest sens insa, in functie de grosime, timpul de asteptare pana la uscarea completa trebuie respectat. Pot fi astfel alese tehnici diverse pentru pictat, ce implica straturi adaugate.

    Necesita insa o viteza mare de lucru in amestecul culorilor. La nevoie suprafata poate fi umezita inainte de aplicarea culorilor acrilice. 

    Cum alegi culorile acrilice 

    Sa alegi culorile acrilice presupune sa tii cont de ce anume vei picta si cum. Tine cont de paleta de culori. Este foarte important sa ai culorile de baza incluse. Gandeste-te de asemenea la intensitatea culorilor pe care le folosesti. 

    Un sfat pentru incepatori este sa opteze pentru seturi complexe, pentru a nu fi nevoiti neaparat sa exerseze amestecul de culori. Pe masura ce experienta isi spune cuvantul, fii deschis la experimentare, nu te mai limita la culorile traditionale. Joaca-te inclusiv cu tonurile metalice sau cele neon. 

    De baza in alegerea culorilor - este valabil si in ceea ce priveste celelalte materiale de pictura sau accesorii - sa tii cont de calitate. Aderenta, consistenta, sunt aspecte ce depind intr-o oarecare masura de calitatea produselor. Investeste in calitatea produselor, pentru ca acestea determina experienta pe care o vei avea lucrand cu acele culori. 

    Alege acum ceea ce va dainui in timp, culorile acrilice de calitate cu care vei crea tablouri asa cum iti plac! Nu uita de ofertele noastre! 

    Scrie un comentariu:

    Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate