Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum te ajuta un manual de pictura si desen - fie ca esti incepator sau avansat

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Un mod terapeutic de a petrece niste timp de calitate este pictura. Pictarea unei panze ce iti poate aduce armonie si pace pe plan mintal functioneaza asemenea unei sedinte specializate. Pentru a avea parte de o indemanare si o precizie asa cum aveau marii pictori Leonardo da Vinci sau Michelangelo ai nevoie de niste indicatii exacte. 

Acestea trebuie conspectate din manuale sau din articole scrise de cei care stapanesc tehnicile. Iar cand vorbim despre manuale, trebuie sa alegem unele calitative in continut. Nu putem sa ne raportam la unele care nu executa cu precizie legile desenului.

Iti punem la dispozitie o gama diversa de manuale de pictura pentru ca tehnicile tale sa se poata perfectiona de la o zi la alta. Iata cum te poate ajuta un manual de pictura si desen.

Din acest articol vei afla:

  • Cum te poate ajuta un manual de pictura la inceput de drum artistic
  • Top avantaje de studiere a unui manual de pictura
  • Specializarea in schitarea desenelor preferate si punerea in practica a  tot ce ai invatat

Cum te poate ajuta un manual de pictura la inceput de drum

Un manual de pictura poate fi un ghid necesar pentru cei aflati la inceput de drum in domeniul picturii, dar si pentru cei mai avansati, dar care lucreaza la liber, neghidati de tehnica ci de talent pur. Pe baza acestora pot fi invatate chestiuni de baza precum trasarea unor linii precise, fundalul, echilibrul acestora, cat si miscarile ideale pentru a schita desene. 

Un manual de acest gen contine schite, informatii si subpuncte la fiecare pagina. Procedeele de realizare, cat si tipul de creioane necesare sunt doar cateva dintre titlurile captivante dintr-un astfel de manual. 

Astfel de manuale prezinta pe larg bazele desenului si poate reprezenta totodata un cadou potrivit pentru cei ce gasesc reconfortanta aceasta activitate. Odata ce ai trecut de prima etapa, poti trece la un al doilea manual, care sa te conduca spre un nivel superior. 

 manual pictura

Top avantaje de studiere ale unui manual de pictura si desen

Pictura la liber este un exercitiu excelent pentru cei creativi. Ia insa in considerare ca pentru a fi un net level ai nevoie de tehnica stapanita, de cunostinte tehnice. Iata topul avantajelor pentru a studia manualele de pictura:

  • Iti aprofundezi cunostintele, descoperi noi tehnici. 
  • Inveti sa lucrezi in detaliu. 
  • Creezi efecte realiste. 
Specializeaza-te in schitarea desenelor preferate si pune in practica tot ce ai invatat

Atunci cand te simti pregatit pentru a trece la conturarea corpului uman sau schitarea unui trandafir cu tot cu tepii acestuia, ajungand pana la detalii despre acest gen, poti consulta un manual special conceput. In gama noastra vei gasi colectie de manuale, care include prezentarea tehnicilor de creionare a animalelor, florilor sau daca esti fan, al dansatoarelor. 

Anatomia artistica a unor detalii nud poate fi sursa de inspiratie a unor desene cu un impact vizual de exceptie. Corpul uman este sursa de inspiratie principala in domeniul picturii, cultivata si redata de-a lungul timpului intr-o multitudine de picturi celebre. La sfarsitul parcurgerii acestor manuale vei fi uimit de cat de multe vei sti despre acestea. Cu siguranta vei recomanda aceste manuale si persoanelor din cercul tau de prieteni pasionate de pictura.

Sau de ce nu, mai bine organizezi un atelier de pictura in grup in care sa dai frau liber ideilor si sa explorezi cat mai multe domenii care ar putea insufla diverse surse de inspiratie. Da frau pasiunii si creativitatii acestui domeniu si nu renunta cand intampini obstacole. Acestea te ajuta sa cresti si sa iti atingi adevaratul potential.

Te asteptam in cadrul magazinului nostru online Pictorul Fericit pentru a te echipa cu tot ce este necesar pentru a incepe acest drum plin de culoare. Aici vei avea parte si de o consultanta specializata pentru a te ghida in alegerea instrumentelor ideale.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate