Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Desen pe hartie - cum alegi tipul de bloc de desen pentru acuarela

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Sa desenezi in acuarela presupune nevoia de a stapani foarte bine tehnica. Sunt culori pe baza de apa, cu o transparenta specifica. Dacă te pasioneaza ideea de a desena in acuarela pe suport de hartie, ai ajuns in locul potrivit. 

Din acest articol vei afla:

  • Pictura in acuarela impune anumite cerinte 
  • Cum alegi blocul de desen potrivit pentru acuarela 
  • Blocuri de desen de la Pictorul Fericit 

  • Pictura in acuarela impune anumite cerinte 

    Diversitatea tipurilor de bloc de desen la ora actuala ne permite sa alegem cu mai mare usurinta ceva potrivit in functie de tehnica de pictat. Spre exemplu, specific aici este modul in care culorile se pot mixa, atat pe paleta, cat si pe hartie. Pot fi astfel create efecte unice. Asta daca si hartia utilizata este de calitate si permite acest mix. 

    De preferat sa te bazezi pe consumabile de calitate. Pictatul in acuarela implica versatilitate si spontaneitate. Apa si culorile se pot comporta total imprevizibil. Asta va permite sa experimentezi cat mai mult, sa fii spontan si libertin in modul de pictat. Din nou, subliniem insa nevoia de a avea instrumente si accesorii care sa nu te incomodeze. 

    Doar ca, la pictatul in acuarela nu poti corecta greselile. Oricat ai insista. Cu toate acestea, hartia, baza picturii tale trebuie sa fie groasa si rezistenta. 

    Cum alegi blocul de desen potrivit pentru acuarela 

    bloc desen acuarela

    Un bloc de desen pentru acuarela trebuie sa indeplineasca cerinte specifice. Tine cont de grosimea hartiei si nu numai. Printre altele, tine cont de: 

    • Calitate - ca orice alt produs sau material de pictura, este important sa tii cont de calitatea hartiei. Sa fie robusta, groasa, capabila sa absoarba suficient apa si culoarea. Pe ambalaj este de regula notata grosimea hartiei, exprimata in grame per metru patrat. Ai nevoie de cel putin 200-300 gr/mp pentru pictat in acuarela. 
    • Textura - vei gasi bloc de desen A3 sau A4 cu textura neteda, semi aspra sau aspra. Aceasta alegere are stransa legatura cu stilul artistului, dar cea semi aspra este mai populara.
    • Dimensiuni - depinde de tipul de proiect creativ pe care il incerci. Poate fi suficienta suprafata A3 sau A4. Cele de mici dimensiuni sunt utile pentru schite, cele mai mari pentru peisaje. 
    • Baza - daca sunt lipite pe toate laturile, util in sensul in care nu se va deforma hartia in timp ce pictezi sau daca sunt lipite doar pe o latura. Aceasta din urma varianta este mai usor de folosit de catre cei care lucreaza schite sau exerseaza. 
    • Aciditatea - blocul de desen pentru pictat in acuarela trebuie sa aiba foile acide, asta pentru a preveni ingalbenirea si deteriorarea. 

    Desigur, alti posibili factori de luat in seama se refera la pret si la detalii precum faptul ca este produs ecologic. 

    Blocuri de desen de la Pictorul Fericit 

    Pentru cei interesati, in gama noastra de materiale de pictura se vor regasi si oferte privind blocurile de desen. Sunt in format A3 sau A4, de grosimi diferite. Sunt special destinate a fi folosite la desenul in acuarela. 







    Scrie un comentariu:

    Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate