Coșul dvs.

10% Reducere la comenzi de peste 300 lei folosind codul SPRING10

Devino Pictorul Fericit: ce tehnici de pictat flori exista si cum le poti reproduce ca incepator

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Majoritatea pictorilor incep cu naturile statice. Totusi, ei nu stiu ce tehnici de pictat flori exista, motiv pentru care multi nu sunt multumiti de rezultat. Faci parte din randul lor? Te ajutam noi!

De multe ori, artistii incepatori picteaza ca si cum ar desena. Fac conturul florilor si incearca sa aproximeze proportiile folosind linii de ajutor, ceea ce nu este intocmai gresit, insa pictura si desenul sunt destul de diferite. In acest articol, vei afla urmatoarele informatii legate de tehnici de pictat flori moderne si usoare:

  • Cum sa pictezi flori in acuarela;
  • Tehnici de pictat flori in acrilice si culori pe baza de apa sau ulei;
  • Tips and tricks!

Cum sa pictezi flori in acuarela

Acuarela este probabil cea mai dificila tehnica pentru incepatori. Iti oferim cateva sfaturi utile. Imagineaza-ti ca pictura este impartita in trei straturi - una este intunecata si umbrita, una are tonurile mijlocii iar a treia are accentele de lumina.

In acuarela, evita sa aplici culoare in zonele de lumina intensa. Incepe prin a crea un laviu - adica o pata de culoare uniforma pe o suprafata mai mare - peste care vei cladi incet si cu grija zonele umbrite. Pe urma, poti veni ori cu un creion si sa intuneci si mai tare zonele foarte inchise, ori mai dai un strat de acuarela.

Pentru a evita supraincarcarea cu acuarela, o problema comuna, iti sugeram sa ai la indemana un servetel si o hartie extra prin care sa elimini excesul si sa aplici cateva tuse de test, inainte de a picta. In acuarela, nu prea merge sa acoperi greselile cu alte straturi de culoare, motiv pentru care totul trebuie sa fie calculat si precis.

Tehnici de pictat flori in acrilice si culori pe baza de apa sau ulei

Le vom enumera si explica.

  • Tehnica pensulei uscate

Este exact asa cum suna. Daca iei culoare pe o pensula uscata, vei obtine un efect texturat, aproape rugos. Este, asadar, o tehnica folosita in aplicarea detaliilor. Este ideala pentru naturile statice cu flori uscate, dar si la peisaje, fiind o tehnica prin care poti reda iarba. Poate fi folosita si in acuarela.

  • Tehnica stratificarii

Pictatul in straturi este probabil cea mai comuna, mai ales daca e vorba de pictura in gouache. Indiferent de tipul de vopsea, daca e pe baza de apa, se usuca repede. Asadar, daca ai gresit, trebuie sa ai putina rabdare.

Cum pictezi flori in aceasta tehnica? Incepi cu elementele din spate: fundalul, vaza florilor, frunzele, florile si la final, accentele de lumina. Nu este necesar sa pictezi tot fundalul la inceput, insa poti sa treci peste conturul vazei cu flori. Astfel, vei crea un efect 3D.

  • Tehnica impasto

Despre tehnica impasto avem un alt articol. Totusi, nu explica cum poti picta flori in impasto. Pentru a crea petale in aceasta tehnica, vei avea nevoie sa asterni (cu generozitate) doua culori diferite pe paleta.

Indiferent ca alegi sa pictezi cu pensula sau cu ajutorul cutitelor de pictura, vei avea nevoie sa iei un deget de culoare - cea care va fi culoarea principala a petalei - si apoi sa inmoi pensula/cutitul doar cu varful in cealalta culoare, fara a le clati. Aplica culoarea pe panza ca un zvacnet si vezi ce iese!

Tips and tricks!

  • Poti incerca pictura pe numere daca nu iti ies florile.
  • Vei avea nevoie sa experimentezi pana iti iese.
  • Sugeram incepatorilor sa inceapa cu gouache sau tempera.
  • Ai nevoie de diverse accesorii pictura pentru a picta comod.

Nu e usor sa devii Pictorul Fericit, insa primul pas deja l-ai facut.

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate