Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Pictura mandala - terapeutica, simbolica si interesanta

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Despre pictura mandala am auzit cu totii. Este o forma de arta, dar ceva mai complexa si diferita, in sensul in care implica spiritualitate si are caracter meditativ. Este vorba in fapt despre crearea unor modele circulare intr-o simetrie perfecta. 

Stiati ca acest cuvant, mandala, provine din sanscrita si inseamna cerc? Este exact ceea ce defineste modul in care se realizeaza acest tip de pictura. Afla mai multe din acest articol:

  • Ce este pictura mandala 
  • Beneficiile picturii de tip mandala 
  • Cum creezi astfel de picturi 

Ce este pictura mandala 

Pictura mandala presupune ca forme geometrice simetrice sa se repete si, incepand de la un punct central, sa continue spre exterior in sir succesiv. Poate fi vorba despre linii simple, de cercuri sau de triunghiuri sau alte elemente decorative, totul intr-un mod armonios dispus. 

O astfel de forma de arta este accesibila pentru oricine, la orice varsta si are implicatii si conotatii multiple: 

  • Sa creati un design personalizat - pur si simplu va jucati cu propria creativitate si cu amestecul de forme si culori. Aveti libertatea de a alege ce culori si forme sa reflecte starea voastra de spirit. 
  • Sa va bucurati de pictat - este o activitate confortabila, placuta pentru oricine. 
  • Meditati si va relaxati - procesul in sine de colorat o mandala, cu modelele sale complexe pot ajuta la concentrarea si la linistea mintii. 
  • Terapie prin culoare - sunt terapeuti care folosesc mandala in scop terapeutic, astfel incat sa ajute pe cei pe care ii consiliaza cu privire la exprimarea emotiilor.

In sens spiritual si cultural, mandala este de asemenea un simbol important. In unele culturi, precum budism sau hinduism, mandalele sunt strans legate de simboluri ale hartilor cosmice sau reprezinta ele insele un univers. 

Beneficiile picturii de tip mandala 

Indiferent ca vorbim de implicatii spirituale sau doar de o placere de a picta simetric, mandala aduce cu sine si beneficii. Vorbim despre reducerea stresului sau despre un mod inedit de a ne stimula atentia si de a ne creste concentrarea. Stimulam si creativitatea, exploram o latura interioara a sinelui.

Unii ar spune ca in timp ce picteaza o mandala isi elibereaza efectiv gandurile negative si nelinistea si intra intr-o stare de liniste si de calm. Adica  putem echivala cu a evada din cotidian si mai ales a lasa in urma grijile curente. 

Cum creezi astfel de picturi 

Pentru ca presupune pictat la liber, oricine este interesat de acest tip de pictura se poate inspira din alte imagini similare pe care sa le reproduca. Sau poate da frau liber imaginatiei sale. Pentru cei care nu au mai incercat vreodata sau li se pare prea mult pentru prima lor incercare de a picta o mandala, avem kituri complete, cu accesoriile necesare. 

Sa pictati o mandala este destul de usor, presupune sa utilizati un accesoriu anume pentru un sir de cercuri, alegand o culoare preferata. Sabloanele din kit sunt de mare ajutor, sunt flexibile si vor permite crearea modelelor fara efort. Kiturile noastre includ si panza, culori si toate cele necesare pentru a incepe de indata sa pictati o mandala. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate