Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Tehnici in creion si carbune si sfaturi pentru schite reusite de care orice pictor trebuie sa stie

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Copiii, dar si adultii pasionati de desen sunt intr-o continua cautare de perfectionare a tehnicilor. Nu este de ajuns sa spui ca ai citit un articol, te-ai uitat la un clip de pe internet si gata, te-ai perfectionat si cunosti toate tainele desenului. Ca sa ajungi la rezultate ce vor impresiona pe toata lumea si te vor face sa stapanesti secretele desenului este multa munca.

Un prim sfat pe care ti-l oferim in acest articol este acela de a incepe intotdeauna cu inceputul. In cazul picturii cu schitarea si perfectionarea in prealabil a tehnicilor ce implica creionul si alte instrumente adiacente. Daca treci de aceasta prima etapa si ajungi sa fii multumit de tehnicile dobandite, atunci poti sa consideri partea cea mai grea trecuta.

Te intrebi ce vei afla nou in acest articol, ei bine iata:

  • Tipuri de tehnici de desen in creion si carbune 
  • Sfaturi pentru perfectionare 
  • Unde gasesti creioane potrivite tehnicilor 

Tipuri de tehnici de desen in creion si carbune 

Cand vorbim despre desenul in creion, ne vin in minte diverse forme si modele usor de schitat si de pus pe foaie. Da, nu spune nimeni ca acestea nu sunt usor de facut, dar pentru a putea depasi standard, este nevoie de mai mult exercitiu. Desenul in creion este monocromatic, mai pe scurt realizat intr-o singura culoare, cu luminozitati diferite. Aceste contraste pot fi date de tipul de creioane grafit folosite, blocul si hartia de desen folosite, pe langa acestea adaugandu-se accesorii precum guma de sters, ascutitoare etc. 

Tehnica desenului in carbune este una foarte interesanta, deoarece aceasta a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Inca din Preistorie omul a folosit carbunele ca principal instrument de desen. Aceasta tehnica necesita multa practica si folosirea catorva instrumente care sa ajute la obtinerea efectului dorit: carbune natural, servetele pentru blending, vernis fixativ etc. 

Pentru a obtine un desen de calitate, la inceput trebuie realizata o schita pe hartie obisnuita, apoi aceasta fiind transferata pe hartia de lucru, folosind usor instrumentul de desen.

Sfaturi pentru perfectionare  

Iti recomandam cateva sfaturi pentru a-ti putea perfectiona aceste tehnici, dupa cum urmeaza: 

  • Schiteaza intai ceea ce doresti sa desenezi, ajuta mult exercitiul;
  • Pastreaza permanent contactul vizual cu obiectul desenat;
  • Pastreaza-ti rabdarea, un desen de calitate nu se obtine usor;
  • Personalizeaza-ti propriile desene; nu este nimic gresit;
  • Relaxeaza-ti mana in timp ce desenezi, nu o tine incordata. 

Unde gasesti instrumente potrivite acestor tehnici

In gama Pictorului Fericit, cu siguranta. Aici vei gasi o categorie de produse din care sa alegi creioanele si tipurile de carbuni folosite la desen. Creioanele cu mina mai tare sau mai subtire te vor ajuta sa schitezi si sa redai pe hartie constrastele dorite. Umbrele sau portiunile mai luminoase vor fi si ele de efect, tu putand a desena usor si fara probleme. Indiferent de gradul de experienta avut in ale desenului, aceste creioane sunt cele care stau la baza formarii tehnicilor pe care tu trebuie sa le stii. 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate