Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Ce tipuri de sevalete folosim atunci cand pictam

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Orice persoana, fie ea la inceput sau profesionista in arta picturii, isi doreste sa dispuna de unele dintre cele mai bune produse pentru a crea tablouri de succes.  Pe langa pensule si culori, este important sa stim cum alegem si sevaletul. Materialul din care este realizat, forma si inaltimea sunt foarte importante pentru a crea cu adevarat o opera de arta. In plus, acesta joaca un rol important si in pozitia corecta a corpului nostru, pentru ca pictatul trebuie sa ne ofere o stare de relaxare, de confort si de bine.

Din acest articol veti descoperi: 

  • Cate tipuri de sevalete sunt 
  • Pentru ce folosim sevaletul
  • Cum il alegem pe cel potrivit

Cate tipuri de sevalete sunt 

Daca discutam despre sevalete, acestea sunt de mai multe tipuri, dintre care amintim:

  • sevalete de studio: acestea sunt alese de catre profesionisti care picteaza in ateliere profesionale. Sunt de dimensiuni mai mari si pot avea inclusiv sertare pentru depozitarea materialelor de pictura. De asemenea, suportul pentru panza este mobil pe inaltime si are un unghi reglabil. 

sevalet lemn

  • sevalete de masa: acestea se utilizeaza in special pentru picturile de dimensiuni mici, ce poate fi asezat pe birou sau pe o masa, pentru a picta cat mai comod. Veti gasi in pagina noastra sevalete de masa din mai multe tipuri de lemn. Fag si pin, doua tipuri de lemn de calitate si rezistente in timp. De asemenea sunt si pe diferite dimensiuni, in functie de ceea ce aveti nevoie.
  • sevalete de teren: acestea sunt pentru cei care doresc sa picteze in natura, spre exemplu, insa se utilizeaza la fel de bine si pentru interior. Sunt compacte, usoare de transportat si de depozitat. In pagina noastra veti gasi sevalet de teren ce are o inaltime ajustabila de 185 cm. Are o constructie robusta, ce pot fi asezate pe el picturi de maxim 115 cm, 4 kg. Unghiul este ajustabil, are o buna stabilitate si dispune de picioare telescopice ce au ventuze de cauciuc. 

Pentru ce folosim sevaletul

Sevaletul nu este destinat doar pentru ca pictorul sa aiba o pozitie confortabila in timpul pictatului. Acesta mentine panza in timp ce noi o transformam intr-o adevarata opera de arta. 

Insa, este de asemenea important cat de calitativ este. Atunci cand il alegeti, orientati-va si dupa materialul din care este realizat. Poate ca un sevalet din aluminiu o sa va placa mai mult decat cel din lemn. Sau invers ori poate ambele. Este important sa fie si ajustabil pentru a-l putea regla la dimensiunea potrivita. 

Cum alegi sevaletul potrivit 

Sevaletul se alege in si in functie de tehnica cu care veti lucra. Importanta este dimensiunea panzei, dar si greutatea ei, pentru ca in functie si de acest aspect veti putea alege sevaletul.  Arta indiferent de stadiul ei, trebuie sa fie cat mai relaxanta si sa ne ofere un vibe pozitiv, sa ne duca pe culmile imaginatiei fara limite. 

Va asteptam in cadrul paginii pictorulfericit.ro pentru a descoperi gama de produse cat si pentru a alege accesoriile potrivite. 

 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate