Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum alegi tipul de pensula de pictura in functie de tehnica pe care vrei sa o folosesti

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pe langa un set de culori calitative, instrumentele supreme pe care trebuie sa le aiba un adevarat pictor constau in set de pensule de diferite dimensiuni. Acestea sunt esentiale pentru pictarea, conturarea si umplerea spatiilor mai usor sau mai greu accesibile. Dar cum alegi pensulele potrivite in asa fel incat sa ai dexteritate indiferent de tehnica folosita? Raspunsul il gasesti in cele ce urmeaza.

In acest articol vei afla:

  • Ce tipuri de pensule sunt potrivite pentru tehnica watercolor 
  • Ce pensule iti trebuie atunci cand pictezi in ulei 
  • Unde gasesti acele pensule calitative

Ce tipuri de pensule sunt potrivite pentru tehnica watercolor 

O vorba din batrani spune ca Nu sabia este importanta, ci indemanarea cavalerului dar ,in domeniul artei, alegerea gresita a instrumentelor iti poate ingreuna munca si afecta in acelasi timp calitatea lucrarilor. Desi sunt blamate, pensulele cu fir sintetic pot da rezultate foarte bune in ceea ce priveste tehnica watercolor. Domeniul artei s-a dezvoltat in ultimii ani, de aceea acum poti gasi pensule cu par sintetic care imita aproape perfect pensulele cu par de zibelina sau capra.

Atunci cand achizitionezi pensule pentru picturi watercolor, trebuie sa fii atent la calitatea de absorbtie. Pensulelele cu par de zibelina sau capra sunt populare pentru faptul ca reusesc sa absoarba o cantitate mare de vopsea, reusind apoi sa o elibereze treptat. Gama Pictorului Fericit dispune de multe modele de pensule, mai mici sau mai mari, pe care sa le folosesti de-a lungul timpului. 

Ce pensule iti trebuie atunci cand pictezi in ulei 

Daca esti pasionat de pictura si folosesti des aceasta tehnica afla ca trebuie sa ai in trusa ta pensule din par de porc. Pentru acele forme care au nevoie de o cantitatea mai mare de vopsea acestea sunt ideale. Poti alege sa dai culoare unei suprafete mari de panza si sa redai asa cum iti doresti contraste care mai de care mai luminoase sau mai intunecate. 

Exista pe piata multe seturi cu pensule diverse disponibile pentru toti incepatorii, dar si pentru cei cu experienta, dar de multe ori acestea nu sunt asa rezistente. Ajungi in postura de a picta cateva portiuni dupa care sa observi ca raman fire de par pe panza sau ca incet-incet se destrama. Pentru a evita astfel de incidente este bine sa alegi un furnizor pe care stii ca te poti baza.

Unde gasesti acele pensule calitative 

Suntem incantati sa iti spunem ca in gama noastra, la Pictorul Fericit, gasesti pensule in par de porc, de capra sau de zibelina. Ba chiar si acele pensule de tip liner pe care sa le folosesti atunci cand vrei sa completezi anumite detalii ce necesita mare precizie sau poate o pensula lata de tip bidinea pe care sa o folosesti la umplerea fundalului. Pictorul Fericit dispune de un sortiment larg de pensule pe care tu sa le folosesti asa cum iti doresti. Poti gasi aici intreaga colectie si sa comanzi produsele de care crezi ca ai nevoie. 

Noi iti dorim spor la pictat si cat mai multa creativitate! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate