Coșul dvs.

Livrare Gratuită la comenzi de peste 200 Lei

Cum pictam pe panza - sfaturi pentru incepatori si nu numai

Postat de către: Ionela Bondrea pe data de:

Pictatul este un act de creatie si de multe ori vom auzi pictorii ca s-au lasat purtati de val in a crea ceva deosebit. Doar ca parte din aceasta munca inseamna de multe ori si pregatire temeinica si munca realizata in etape. Asadar am pregatit pentru incepatori un scurt ghid despre cum pictam pe panza. 

Marele avantaj in cazul panzelor de pictura de la Pictorul Fericit este ca acestea vin gata pregatite pentru a fi pictate. Nu mai au nevoie de aplicarea unor solutii, sunt grunduite si uscate. Adica au suportul necesar pentru a aplica direct culorile. In cazul in care ai la dispozitie doar panza in sine, aceasta trebuie pregatita prin aplicare de grund si montarea unui sasiu - asta va face ca panza sa fie perfect intinsa, mai practic si usor de pictat. 

Din acest articol vei afla mai multe despre cum pictam pe panza:

  • Pregatiri inainte de a picta 
  • Schita tabloului 
  • Pictura la liber sau pictura pe numere 

Pregatiri inainte de a picta 

Amator fiind poate te vei lasa dus de val si vei picta oriunde ai loc sa stai si sa intinzi panza. Ei bine, o diferenta foarte mare o face si locul ales unde sa te desfasori. De preferat un loc unde sa nu duci lipsa de lumina naturala. Cu un sevalet ai putea picta si mai usor, indreptand tabloul spre unghiul potrivit incat sa ai lumina cata trebuie si pentru ca postura ta sa fie una confortabila cand aplici culorile pe panza. 

Aduna toate accesoriile, de la paleta pentru pictura si pana la pensule, cutite si culori. In cazul kiturilor de picturi pe numere toate cele necesare sunt la pachet. Culorile acrilice se vor folosi ca atare, direct din recipiente si nu au nevoie de diluare. Asadar este exclusa nevoia de paleta, in plus nici combinatii de culori nu sunt necesare, intrucat culorile din kit sunt fix ce trebuie pentru a obtine tabloul final asa cum il vezi pe mock-up. 

Schita tabloului 

Schita picturii va fi un ghid pentru cum va fi aplicata culoarea. Schita poate fi facuta cu un creion direct pe panza. Din nou un avantaj al picturii pe numere este faptul ca vine la pachet cu toate cele necesare, panza are imprimata pe suprafata sa schita, cu linii negre, cu spatii vizibile si numerotare practica. 

Pictura la liber sau pictura pe numere 

Pentru cei care picteaza pe numere nu este necesara o tehnica anume, ci mai degraba o abordare practica. Despre cum pictam pe panza picturile pe numere am detaliat si cu alte ocazii aici pe blog. 

Pentru cei care picteaza la liber pot fi abordate tehnici simple la inceput. Spre exemplu poate fi folosit mediu, un ulei pentru pictura ce contine lianti naturali care creeaza efecte speciale. Poate fi solutia pentru a obtine mai multa textura, un efect mat sau dimpotriva, cel lucios. 

O alta tehnica ce poate fi abordata este cea a suprapunerii. Daca iti doresti sa dai contur imaginilor din tablou, sa creezi efectul de profunzime, poti folosi suprapunerea, in acest sens fiind necesare cutitele pentru pictura

Spor la pictat! 

Scrie un comentariu:

Observație! Comentariile dvs. vor fi aprobate de către un administrator inainte de a fi publicate